Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Ліжка 2 в 1: економія простору спальні

Економія простору у нашій оселі – досить важливе питання. Особливо, якщо мова заходить про спальню. Бо у ній ми хочемо бачити не тільки ліжко, а й шафу, стелаж, тумбу та ще багато інших меблів. Як зробити цю кімнату максимально функціональною та затишною і при цьому заощадити площу? Читайте у нашій статті!

Замість тумбочок

Якщо місця зовсім трохи і стоїть вибір між тумбочками та шафою - сміливо відмовляйтесь від перших! Є ліжка, які успішно поєднують в собі спальне місце з тумбочками.

А над узголів’ям можна почепити невеличкі полички у стиль з ліжком і розмістити там книжки, світильники чи інші необхідні вам дрібнички.

Ліжко з шафою

Під ліжком можна стільки всього вмістити! Але якщо модель з підйомним механізмом не влаштовує вас по бюджету або інших причин, вихід - ліжко з висувними ящиками або навіть тумбочками.У скриньках можна зберігати постільні приналежності, одяг, взуття, що завгодно!

Ліжко з комодом

Якщо місця для повноцінного комода немає, але потрібні невеликі ящики для зберігання білизни і одягу - купіть з великими висувними шухлядами.

У них поміститься дуже багато, і при цьому не буде безладу. До речі, за рахунок ярусу з ящиками висота ліжка збільшується, так що вставати і лягати на неї буде зручніше. Звісно, не всі моделі можна зробити з цією опцією, але вибір у вас точно буде.

Дизайн – це важливо!

Дизайн всього приміщення повинен добре поєднуватися із зовнішнім виглядом меблів. Ви можете змінити покривало, оббивку, узголів'я ліжка, але форму змінити вже не вдасться. Уважно подумайте, що ви цінуєте - лаконічність або доречну химерність, оригінальність або класику інтер'єру. Пам'ятайте про розміри - двоспальним вважається ліжко від 140 см завширшки. За підсумками ваших роздумів зверніть увагу на геометрію дизайну ліжка і практичну складову:

  • прямокутник;
  • коло;
  • хвиля (або дуга);
  • подіум;

Прямокутна форма - непорушна класика, відповідна під будь-який інтер'єр. Коло - стильний прояв індивідуальності, адже цей геометричний акцент вважається оригінальним атрибутом в стилях арт-деко, хай-тек. Форма хвилі - креативне і модне рішення для повітряного, легкого інтер'єру в світлих тонах. Виглядає незвично, відпочивати на такому ліжку зручно, непоганий вибір для цінителів всього екстраординарного.

Форм ліжок багато, але безпеки потрібно дотримуватися. Якщо у вашому будинку є діти, краще уникати гострих кутів у інтер'єрі. Матеріали при виборі теж повинні мати другорядне значення.

Окремим пунктом визначаємо подіуми, які оптимізують простір, підходять для студій і величезних спалень. Для малогабаритної квартири цей варіант розглядати не варто, бо конструкція передбачає великий займаний обсяг. Оформити ложе на подіумі можна абсолютно по-різному:

  • шанувальники мінімалізму помістять матрац і будуть задовольнятися малим;
  • завзяті любителі книг оформляють спальню, як бібліотеку з затишним місцем для читання і сну;
  • багатодітні батьки продумують інтер'єр, щоб подіум служив подвійним або навіть потрійним спальним місцем;
  • чуттєві і романтична натура підкреслюють інтимність обстановки, відокремити ліжко від решти меблів, виділивши його підсвічуванням.

Можливості застосування височини в інтер'єрі безмежні. Для організації простору допустимо оточити ліжко шафами, поличками, ящиками. Внутрішню частину можна позбавити від нагромаджень однотонними або кольоровими панелями, доповнити картинами, стулками та іншими елементами декору. Уявіть: з подіуму виїжджають ящики з одягом, постільною білизною, аксесуарами і потрібними дрібницями - це зручність, стиль і естетика - 3 в 1.

Тож якщо хочете, щоб ваша спальня була і затишною, і зручною, і функціональною – звертайте увагу саме на ліжка з механізмом або висувними ящиками. Зайвими ці опції точно не будуть, а користі принесуть дійсно багато.

2020-03-26 16:29:45
^ Наверх