Терміново
зателефонувати?

Меблеві стінки: стиль, дизайн, інтер'єр

Зараз в моді мінімалізм. Дизайнери зробили упор на простір і легкість. У цій статті ми поговоримо і про те, в яких стилях виготовляють стаціонарні і модульні стінки в вітальні, передпокої та дитячі, зупинимося на їх відмінні риси та місце в інтер'єрі житла.

В останні кілька років, дизайнери меблів роблять упор саме на практичність і комфорт у використанні. На фасадних частинах виробів все менше химерних елементів, фрезерування і інших прикрас. Фурнітуру частіше стали замінювати стильні виїмки, а в пропонованих кольорах стали переважати натуральні спокійні тони.

Актуальні ідеї для маленької площі

Щоб створити затишок і комфорт у себе в будинку, зовсім не обов'язково змушувати його меблями, захаращувати декоративними елементами, килимами та іншим. Якщо мова йде про вітальні, то досить буде купити меблеву стінку, диван і журнальний стіл. І останній атрибут зовсім не обов'язковий. Для передпокою вистачить однієї стінки, для дитячої теж.

Тільки світлі тони!

Щоб візуально розширити простір, наповнити його світлом, досить підбирати корпусні меблі в світлих тонах. Натуральні деревні відтінки вільхи або бука чудово підійдуть для цих цілей.

Не бійтеся білих меблів

Біла меблева стінка, особливо з глянцевим фасадом, додасть кімнаті якоїсь урочистості. Водночас, вона збереже легкість інтер'єру і його приємну простоту. Білий тон в якості основного інтер'єрного рішення стане безпрограшним варіантом в цьому сезоні. Кімната буде здаватися більше і світліше.

Класичне поєднання кольорів в сучасному інтер'єрі:

  • Білий (основний тон)
  • Сірий (додатковий)
  • Натуральні світлі деревні відтінки (додатковий)

Таке рішення підійде для користувачів, які не хочуть експериментувати, але хочуть отримати позитивний результат. Білі стіни, сірий диван і меблева стінка в натуральних деревних відтінках, стануть найкращим рішенням як для великих, так і для маленьких приміщень. Будь-яка кімната в такому оформленні буде виглядати свіжо, цікаво і заспокійливо.

Оформляємо простору кімнату за допомогою меблевої стінки

А ось для більш габаритних приміщень дуже доречно будуть контрастні поєднання. Білий з чорним - класика. Але якщо Ви відчуваєте особисту неприязнь до якогось з цих квітів, то не варто віддавати дати моді і створювати собі моральний дискомфорт. Чергування світлих і темних меблевих елементів і поверхонь ніколи не вийде з моди. Ви можете підібрати два улюблених контрастні кольори і насолоджуватися новим актуальним інтер'єром.

Модульні меблеві стінки - кращий спосіб раціонально оформити простір в приміщенні. Вони займають мінімум площі і при цьому відрізняються багатофункціональністю.

Стінка в стилі мінімалізму

Для цього стилю характерні білі, чорні і сірі кольори. Для нього властива габаритна, але непомітна меблі. Меблева стінка модульного типу якраз підходить для створення саме такого інтер'єрного рішення. Вітаються моделі з мінімальною кількістю фасадних частин. Відкриті полиці та секції - те, що потрібно в такому випадку.

Основні вимоги до дизайну корпусних меблів - повна відсутність декору!

Стінка в стилі хай-тек

Стінка в стилі хай-тек повинна обов'язково бути однотонною. Підійде білий або сірий кольори. Фурнітура - металік. В цьому випадку, головним акцентом роблять ТВ-тумбу і великий плазмовий телевізор. Само собою, стінка повинна бути модульною. Якщо мова йде про облаштування передпокою, то досить буде дотримуватися правильну колірну палітру. Декор використовувати можна, але в мінімальних кількостях.

Хай-тек любить сміливі поєднання. Не бійтеся комбінувати текстуру дерева і скла, натуральної шкіри і т.д.

Меблева стінка модерн

Для таких меблів будуть характерні плавні лінії, гладкі фасади, практичність і зручність. При цьому, не на останньому місці стоять практичність і зручність. Фасади стінки можуть бути доповнені фрезеруванням або флористичними малюнками. Колірна гамма - спокійні стримані тони.

Мобільність - основна риса меблевої стінки в стилі модерн. А це означає, що вона неодмінно повинна бути модульною.

Гарнітур арт-деко

Меблева стінка в стилі арт-деко буде гармонійно поєднувати в собі риси модерну і класики. Такий меблевий атрибут буде буквально «дихати» багатством. Ефектний зовнішній вигляд і неперевершена якість - саме ці властивості повинні бути в меблів. Наявність позолоти, багетних прикрас та інших декоративних елементів розкоші вітається.

Широка палітра кольорів, респектабельність і при цьому практичність - меблева стінка арт-деко саме така!

Набір в еко-стилі

Така стінка буде максимально наближеною до природи. Краще, якщо вона буде виконана з натурального дерева або доповнена шпоном. Але ДСП з МДФ теж підходять, особливо, якщо вони пофарбовані в колір текстури деревини.

Традиційно, всі меблі в кімнаті повинна бути зроблена з натуральних, екологічно чистих, матеріалах. Але завжди є винятки.

2017-07-17 10:01:33
^ Наверх