Терміново
зателефонувати?

Оновлюємо куточок в домашніх умовах

Повернути новизну старому кухонному куточку дуже просто! Ви самі в цьому переконаєтеся, коли прочитаєте нашу статтю. Ми розповімо про те, як можна обшити кухонний куточок і яким чином оновити його корпус.

Коли пора оновлювати кухонний куточок?

В першу чергу, завжди страждає м'яка частина куточка. Саме оббивна тканина приймає на себе все навантаження. Плями, жир, підвищена волога, прямі сонячні промені - всі ці фактори впливають на її зносостійкість. У деяких випадках можна усунути забруднення в домашніх умовах, про це ми розповідали раніше. Іноді доводиться звертатися в хімчистку. Якщо і це не допомогло значить пора перетягувати оббивку. Крім забруднень, тканина може попросту протертися, шкіра потріскатися або вицвісти. Погодьтеся, що такий м'який кухонний куточок красивіше Вашу кухню точно не зробить.

Корпус теж піддається зносу. Хоч ДСП і прийнято використовувати для виготовлення кухонних меблів, а й плиту доведеться з часом оновлювати. Ламінат може потріскатися через неакуратне поводження або несвоєчасного догляду. І такий корпус теж не додасть затишку Вашій кухні.

Обшиваємо кухонний куточок

Зробити це можна в домашніх умовах, якщо запастися терпінням, необхідними інструментами та великим бажанням.

Що потрібно?

  • ППУ або поролон
  • Тканина
  • Ножиці
  • Меблевий степлер
  • Антистеплер (або звичайна викрутка)
  • Олівець для тканини (підійде шматочок мила)

Що робимо?

  1. Розбираємо кухонний куточок. Акуратно відділяємо стару оббивну тканину. Традиційно вона кріпиться на спеціальні скоби. Розігнути їх можна за допомогою звичайної викрутки. Намагайтеся знімати тканину без поспіху. Якщо її клаптики залишаться цілими, Вам буде простіше робити заміри для нової тканини.
  2. Тепер саме час зробити виміри. Зніміть оббивку і старий м'який наповнювач. Візьміть заздалегідь підготовлену тканину і блок ППУ або поролону. Прикладіть компоненти до старих зразків і обведіть їх спеціальною крейдою або звичайним милом. Завдання просте: вирізати аналогічні за розміром шматки.
  3. Перед тим, як розкроїти тканину простежте за тим, щоб частково нитка знаходилася в одному і тому ж напрямку на різних елементах. Якщо тканина з малюнком, необхідно теж уважно стежити, щоб він органічно виглядав і не обривався на сусідніх частинах.
    ППУ потрібно закріпити на поверхні каркаса за допомогою спеціального меблевого клею, клею з пістолета. Можна використовувати клей «Момент».
  4. Є ще один варіант: беремо поролон або ППУ і вшиваємо м'який наповнювач прямо в тканину. Він кладеться посередині, тканина, призначену для відворотів загортається і закріплюється. Зробити це можна або ниткою з голкою, або меблевими скобами.
    Тепер фіксуємо тканину (або заготовку з тканиною і м'яким шаром) до каркаса. Для цього беремо будівельний степлер. Оббивка натягується на каркас, фіксується.

Відстань між скобами повинно складати не більше 4 см. Тканина буде рівномірно натягнута і не буде довше зберігати свій зовнішній вигляд.

Чим пофарбувати кухонний куточок?

Оновлення вимагають не тільки м'які частини куточка. Корпус теж може потріскатися або потьмяніти. Його можна оновити за допомогою фарбування.

Що потрібно?

  • Фарба необхідного Вам кольору
  • Пензлик для фарби (валик теж підійде)
  • Шпаклівка
  • Акрилова ґрунтовка
  • Наждачний папір
  • Будівельний фен

Що робимо?

  1. Для початку деталі каркаса треба розібрати до найдрібніших дрібниць. Потрібно позбутися від старого захисного шару ДСП. Як правило - це ламінат. Зняти його можна двома способами:
  2. Хімічним. під впливом спеціальних складів. Їх можна підібрати в будь-якому будівельному магазині. Головне - дотримуватися всіх правил нанесення.
  3. Тепловим. Використовується струмінь гарячого повітря (будівельний фен) і шпатель. Під впливом пари або повітря покриття розм'якне і його можна буде видалити шпателем або наждачним папером. Дотримуйтесь температурного режиму і видаляйте покриття акуратно, щоб не пошкодити ДСП.у
  4. Тепер потрібно нанести на поверхню шпаклівку. Для плити краще використовувати акрилову. Наносячи її, формуйте рівномірний шар. Після того, як шпаклівка нанесена - обробіть поверхню дрібнозернистим наждачним папером. Всі нерівності повинні зникнути. Очистіть деталі від пилу і залишків шпаклівки. І тепер саме час приступати до фарбування.
  5. Кожен елемент потрібно буде фарбувати, щоб він не відрізнявся за кольором від основної конструкції. Для фарбування деревно-стружкової плити краще використовувати алкідну емаль або акрилову фарбу. Наносити її слід за допомогою кисті або валика.

Фарбуємо ДСП:

  1. Беремо грубу наждачний папір і обробляє поверхню таким чином, щоб на ній з'явилися подряпини. Це необхідно для того, щоб ґрунтовка краще зчепилася з поверхнею.
  2. Очистіть поверхню від залишків пилу і нанесіть ґрунтовку.
  3. Коли ґрунтовка підсохне - наносите фарбу. Кількість шарів Ви визначаєте самі. Якщо після нанесення першого залишаться подряпини - потрібно ще раз зашкуріть поверхню.
  4. Для того, щоб шар фарби був ідеально гладким, використовуйте валик з коротким ворсом. Якщо хочете, щоб поверхня вийшла структурна - скористайтеся валиком з довгим ворсом.

Як ще можна оновити корпус кухонного куточка?

Можна скористатися спеціальною плівкою, що самоклеїться. Але врахуйте, що поверхня все одно доведеться як слід до цього підготувати. Ламінат потрібно відокремити, а саму плиту зашкуріть і вирівняти. Позбавтеся від пилу і знежирте поверхню

Як правильно клеїти плівку?

Коли поверхня повністю підготовлена, візьміть плівку. Частково відокремте її тильну сторону. Акуратно почніть її клеїти, поступово продовжуючи обробити захисний шар і продовжувати клеїти. Розгладити плівку можна за допомогою спеціального шпателя або звичайної тканини.

Пам'ятайте, що на початку потрібно розібрати куточок, потім пофарбувати корпус і тільки потім займатися його обшивкою! У разі, якщо частини з ДСП не вимагають реставрації, можна приступати до оновлення м'яких частин кухонного куточка.

Тепер Ви знаєте, як можна оновити кухонний куточок в домашніх умовах. Якщо у Ви креативна творча людина і хочете зробити інтер'єр своєї кухні не тільки красивим, але і унікальним, тоді цей спосіб спеціально для Вас!

2017-08-18 14:46:51
^ Наверх