Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Огляд комодів для білизни для спальні: який краще обрати

Комодом називають гібридне з'єднання стандартного шафи і скрині, які застосовуються для зберігання особистих речей людини. Це оригінальний предмет меблів дозволяє правильно організувати процес зберігання одягу, взуття навіть в досить обмеженому по площі приміщенні. Ми підкажемо, як вибрати найбільш вдалий комод для білизни в спальню серед безлічі сучасних моделей.

Призначення

У шафі стандартної конструкції речі людини зберігаються або на вішалках, або на поличках в упорядкованому вигляді. Але в більшості випадків це досить громіздке виріб, що вимагає достатнього простору в спальній кімнаті для його розміщення. У скрині речі можуть бути складеними стопками або зберігається в хаотичному порядку - тут багато що залежить від звичок і переваг його власника. Однак, сьогодні попит на подібну меблі невеликий огляду на її деякої непрактичність. Іншими словами, обидва цих предмета меблів дозволяють вирішити питання компактного зберігання речей, якщо простір кімнати має значні розміри.

А що робити власникам малогабаритного житла? Як помістити гардероб і особисті аксесуари на малій площі? Оригінальним рішенням даного питання в спальній є комоди. Це зручний у багатьох відношеннях предмет меблів, який часто можна зустріти в міських квартирах і заміських котеджах. Всього в декількох висувних ящиках можна помістити досить великий обсяг речей, в тому числі білизни та аксесуарів. При цьому, речі будуть надійно захищені від впливу негативних факторів із зовнішнього середовища: пилу, сонячного світла, комах і так далі.

Крім функціонального навантаження, такі меблі для спальні, як комод, виконує важливу декоративну функцію. Він може стати яскравим акцентом дизайну спальної кімнати або цілісної його складової. Сьогодні можна підібрати моделі різного розміру, стилю, кольору. Фактури, з оригінальними прикрасами у вигляді різьблення по дереву, вітражів, скляних вставок, молдингів. Цей факт дозволяє дизайнерам без шкоди для вільного простору забезпечити власників спальні і функціональним, і красивим інтер'єром.

Різновиди

Найчастіше люди застосовують комоди як додаткове місце для зберігання одягу. Тобто, основна одяг (сукні, брюки, верхній одяг) поміщається в шафу, а нижню білизну, панчохи, шкарпетки, колготи, краватки, рушники, невеликі за розміром постіль зберігаються в комоді. Але сьогодні виробники створюють різні види таких меблів, тому при виборі її для спальні варто вивчити найбільш популярні з них.

По формі

Сьогодні без комода для білизни в спальню складно вирішити питання зберігання особистих речей. Такі меблі володіє високою функціональністю і наділяє простір додатковим комфортом, затишком. Якщо ви прийняли рішення доповнити дизайн спальної в своєму будинку саме таким предметом меблів, вам варто знати, яку форму конструкції вибирати. Не дивлячись на величезні досягнення сучасної меблевої промисловості, найбільш затребуваними серед покупців все ж залишаються комоди стандартних форм.

Форма вироба:переваги і недоліки

Прямокутний або квадратний Стандартний варіант, який підійде для будь-якого за розміром приміщення. Зручно вписується в будь-який інтер'єр, володіє високою функціональністю, не точить додаткового простору. Практичні, місткі. Багато дизайнерів наполягають на тому, що при створенні сучасних інтер'єрів для спальні стоїть відходити від використання заїжджених форм і класичних прийомів, віддаючи переваги незвичайним формам, новим прийомам, яскравим емоціям.

Круглий або овальний (радісний) Виглядає дуже лаконічно, елегантно. Зважаючи на відсутність гострих кутів відрізняються високим рівнем безпеки, тому актуальні для установки в спальні для дитини. Для установки таких меблів буде потрібно більше вільного простору, ніж в разі квадратної або прямокутної моделі.

Вигнутий Моделі прямокутної форми також можуть бути зігнуті назовні або всередину. Це особливо не впливає на рівень функціональності предмета меблів, проте додає йому деяку привабливість, оригінальність. Досить великі за розміром, вимагають багато вільного простору.

Трапецієвидний, трикутний (кутовий), г подібний Часто виробники надають комоду форму трапеції або трикутника, що дозволяє встановити їх у вільному кутку в спальній. Такі моделі не настільки функціональні, як інші варіанти, так як висувні ящики все одно робляться прямокутними або квадратними.

За матеріалом виготовлення

Сьогодні виробники меблів застосовують безліч цікавих матеріалів і технологій для створення та декорування комодів в спальну кімнату. Але основними з них як і раніше залишаються звичні варіанти:

• ДСП - матеріал створюється на основі продуктів деревообробної промисловості, тому варто набагато дешевше цільного масиву. ДСП характеризується низькими показниками стійкості до води, підвищеної вологості, тому його застосовують для виготовлення меблів для житлових приміщень з нормальним температурним режимом і рівнем вологості: віталень, спалень, дитячих кімнат. Моделі для білизни з ДСП доступні за вартістю, але їх дизайн досить простий;

• МДФ - коштує дорожче, ніж ДСП, але дешевше натуральної деревини. Виглядає досить цікаво завдяки широкій палітрі колірних рішень, цікавим фактурами поверхні. МДФ часто застосовується для виготовлення білизняних комодів в якості єдиного матеріалу або в тандемі з ДСП. З'єднання з ДСП в виробі дозволяє спокусити його вартість у кілька разів;

• натуральне дерево - має найвищі міцності, показниками стійкості до дії, вологи, дії сонячного світла та інших негативних факторів. Виглядає дуже натурально дерев'яний комод, еколоіческі безпечний, не містить шкідливих компонентів. А термін служби дерев'яних меблів для спальні з цілісного масиву дуже значний, тому вона часто коштує дорого.

Дизайнери намагаються урізноманітнити даний список, створюючи цікаві пластикові або скляні комоди для спальної кімнати. Однак, дані предмети інтер'єру володіють специфічною естетикою, їх складно вписати в інтер'єр, якщо не володіти специфічними знаннями в області дизайну.

Колір і стиль

Залежно від стильового напрямку декору спальної кімнати варто підбирати колірне рішення для комода білизняного. Давайте розглянемо найбільш популярні варіанти:

• для класичного інтер'єру спальні переважно підбирати компактні моделі з осики, сосни, червоного дерева, дуба на ніжках c кованими ручками чорного або бронзового кольору. Такі декоративні елементи додадуть стандартному виробу дух класики. Також можна підібрати модель з накладними фігурними молдінгами, приклеєним з боків точно по кордонах, а зверху і знизу поверхні з відступом, рівним п'яти мм;

• для бароко або ампір підійдуть вироби з декором у вигляді химерного молдинга. Вітається позолота на фурнітурі, опорах. Сам комод в спальню повинен бути виконаний в соковитих тонах натурального дерева і покритий прозорим лаком. Глянець таких меблів виглядає дуже дорого, розкішно;

• для Провансу, середземноморського стилю або сільського кантрі потрібні моделі, колір яких виглядає постареним. Застосовувана в процесі фарбування вироби технологія має на увазі наявність двох шарів фарби: темного і світлого;

• для модерну ящики оформляються дзеркала і Окант простим багетом. Це оформлення виконати складніше, але результат того вартий. Також можна підібрати варіанти кольору молочний дуб, який декорується за допомогою декупажу. Білий комод з рослинними орнаментами, стилізованими малюнками виглядає дуже цікаво;

• ще одним стилем для якого актуальний білий комод є лофт. Оригінально виглядає модель, обклеєна газетами і розкрита лаком. Подібна техніка декору актуальна і стилів прованс, модерн;

• для хай-тек комоди повинні повністю позбутися природного деревного малюнка. Для цього їх фарбують в різні кольори складами з високим показником укриття.

Наповнення

Найчастіше комод має кілька висувних ящиків, які можуть бути однаковими або різними за розміром. Зручними для спальної кімнати будуть моделі, у яких верхні два ящика мають стандартну висоту, а ще два більш місткі. Тоді в перших практично зберігати білизну, дрібного розміру аксесуари, а по-друге - пастельна, подушки і так далі. Ще одним зручним варіантом виступають маленькі шухлядки, які пристосовані для зберігання документів, косметики, прикрас.

Підвищить рівень функціональності комода можна, якщо використовувати його стільницю як тумби для телевізора, прикроватного столика, полки під рамки з фото, картини, статуетки, годинник. А якщо доповнити виріб великим дзеркалом, то воно цілком зійде за приліжковий столик.

Правила розміщення

Якщо говорити про правила установки моделі, то тут важливо підвісна вона або стаціонарна. Перші комоди вішаються безпосередньо на стіну або декоративний простінок оптимальної товщини, другі можна встановити на підлогу в будь-якій точці в спальні. Варіантів для розміщення другого типу набагато більше. Але при розміщенні комода важливо уважно вивчити його форму і особливості конструкції. Це багато в чому визначить найбільш вдале місце розташування даного предмета меблів. Фахівці в області дизайну радять наступне:

• лінійні вироби (традиційної форми прямокутника чи квадрата) розміщують уздовж стіни або підвішуються на стіну;

• кутові вироби встановлюються у вільному від інших предметів інтер'єру кутку приміщення. Якщо приміщення просторе, а речей у людини багато, варто віддати перевагу великим і містким трапецієподібним або пятістенним моделям. Якщо простір маленьке, зупиніть свій вибір на кутовому виробі;

• радісно моделі підійдуть виключно для спальної значної площі. Їх не варто встановлювати впритул до стіновий поверхні, поставивши круглий або овальний комодик в центрі кімнати або в центрі однієї з її зон, ви створите оригінальний дизайнерський акцент;

• щоб наділити простір спальної більшою функціональністю, можна зонувати його за допомогою круглого комода. Висувні ящики всередині нього завдяки Радіусна розташуванню обертаються відносно один одного. Встановіть такий предмет меблів на межу зони сну і зони для відпочинку, і одночасно двоє осіб зможуть користуватися його вмістом. Перший, наприклад, дістане пов'язку для очей для сну з шухлядки, а другий покладе пульт від телевізора на стільницю вироби, абсолютно не заважаючи один одному.

Що врахувати при виборі?

Щоб не помилитися з вибором, також важливо враховувати ще цілий ряд факторів:

• якість - перевірте на плавність і безшумність роботи кожного скриньки. Вітається наявність обмежувачів висунення, які перешкоджають випаданню ящика. При наявності дверцят важливо, щоб модель була оснащена спеціальними амортизаторами, що забезпечують м'якість при закритті дверки;

• дизайн - більш цікаві по дизайну моделі часто коштують трохи дорожче звичних варіантів. Якщо приміщення спальні оформлено в класичному дусі, не варто переплачувати за оригінальність дизайну комода. Якщо ж хочеться чогось незвичайного, приготуйте кілька більшу суму грошей;

• форма, розміри - на вибір конкретної форми комода багато в чому вплине особливості простору, куди власник житла планує встановити придбання. Перед вибором комода обов'язково виконайте виміри кімнати, щоб зрозуміти, яка форма і розмір будуть прийнятні конкретно для вашого випадку;

• вартість - якісні меблі не може бути дешевою, про що важливо ніколи не забувати. При наявності обмеженої суми бюджету на придбання комода варто підібрати варіанти з ДСП або МДФ. Виріб їх цілісного масиву деревини обійдеться значно дорожче, зате прослужить набагато довше.

2020-04-27 18:25:07
^ Наверх