Терміново
зателефонувати?

Особливості планування кухні

Ви можете самостійно спланувати кухню вашої мрії! Погодьтеся, що це якраз те місце в будинку, яке має повністю і цілком бути комфортним для всіх членів сім'ї.

L-образна форма

Така розстановка хороша тим, що допомагає розділити приміщення на функціональні зони. При цьому, ніщо не буде заважати вільному переміщенню і головне - Ви задієте кут. Таке планування дозволить розміститися відразу двом кулінарам за робочою поверхнею, при цьому ніяк не заважаючи один одному. Цей варіант відмінно підійде для кухонь, чия форма наближена до квадрату.

П-образна форма кухонного гарнітура

Цей спосіб добре підійде для досить просторих кухонь. Він допоможе розмістити велику кількість техніки, робочих поверхонь і систем зберігання. Щоб таким гарнітуром було зручно користуватися, довжина його паралельних ліній повинна бути не менше 1 м і не більше 2 м. При цьому, сполучна зона не повинна виходити за позначку в 2,5 м.

Лінійна кухня

Найкращий варіант для маленької кухні - лінійний гарнітур. Ідеально підходить для приміщень від 6 до 12 кв.м. При цьому, у Вас буде достатньо місця для готування. Бажано розташовувати функціональні предмети в такій послідовності: холодильник, робоча поверхня, мийка, ще одна робоча поверхня і плита. Запам'ятайте, що плита не повинна знаходитись близько холодильника, щоб не створювати пожежонебезпечних ситуацій.

Острівні і півострівні кухні

Даний варіант підходить для приміщень площею від 20 кв.м. Для невеликої кухні він уже не підійде. У традиційному острівному плануванні, на середину виноситься стіл з мийкою або плитою, а в півострівний - барна стійка. Само собою, функціональні можливості центру кухні визначаєте саме Ви. Оптимальний варіант для робочої зони - від 1 м (сторона квадрата). Півострів зазвичай складається з двох або трьох модулів з шириною близько 60 см, його довжина при цьому становить від 120 до 180 см.

Паралельна кухня (дворядна)

Це один з найбільш доречних варіантів максимально ефективно використовувати витягнуте і вузьке приміщення. В цьому випадку, модулі та побутова техніка розташовуються близько двох, паралельних один одному стін. Підходить для площі не менше 9 кв.м, ширина при цьому повинна складати близько 2,5 - 3 м. Подбайте про те, щоб після установки кухонного гарнітура в проході залишалося достатньо місця для вільного пересування, бажано коло 1 м.

Можна розмістити плиту і раковину на одній лінії, а холодильник - на інший. Ще один зручний варіант - холодильник і раковина на лівій стороні, а праворуч - плита і обробний стіл. Знову ж, остаточне рішення залишається за Вами, головне, дотримуватися всіх правил техніки безпеки на кухні.

Зверніть увагу!

Перед тим, як визначитися з остаточним планом Вашого майбутнього гарнітура для кухні, потрібно врахувати ряд важливих моментів. Відповіді на наведені нижче питання допоможуть Вам зрозуміти, як максимально ефективно можна використовувати метраж.

• Чи потрібен капітальний ремонт? Якщо так, то робити заміри для майбутньої покупки потрібно після нього.
• Вважається, що така корпусні меблі не повинна займати більше 20% від всієї площі приміщення. Тому потрібно ретельно прорахувати розмір всіх модулів.
• Яку техніку Ви плануєте розмістити? Де саме Ви буде її встановлювати? Можливо, буде потрібно перенесення розеток або труб. Про це потрібно подбати заздалегідь.
• Скільки Вам потрібно місця для зберігання всіляких предметів домашнього вжитку? Поміститься все це в звичайні шафки? Якщо не впевнені, то краще придбайте додаткові пенали або полки, зайвими вони точно не будуть.
• Продумайте розташування обідньої зони. Якщо метраж обмежений, можливо, варто задуматися про придбання розкладного столу.
• Чи плануєте Ви задіяти кути? Якщо так, то обов'язково виміряйте їх.

Пам'ятайте, що кухня повинна Вам подобатися, вона повинна радувати Вас своїм комфортом і допомагати максимально швидко і ефективно справлятися з домашніми справами. Сподіваємося, що наша стаття допомогла Вам розібратися в особливостях планування цього важливого для кожного з нас приміщення.

2017-04-13 10:00:22
^ Наверх