Терміново
зателефонувати?

Особливості зручних крісел для роботи за комп'ютером, їх плюси

У зв'язку з розвитком технологій з'явилася безліч професій, які вимагають тривалого знаходження перед монітором. Некомфортне сидіння призводить до застою крові, хворобливості в спині, проблем з поставою. Важливо використовувати замість звичного стільця зручне крісло для роботи за комп'ютером, конструкція якого забезпечує зниження навантаження на хребет. Це допоможе зберегти здоров'я і уникнути серйозних захворювань.

Особливості виробу

Умови, в яких працює людина, безпосередньо впливають на успішність виконуваних дій і ефективність діяльності. Виробники комп'ютерних крісел розробляють ергономічні моделі, в яких враховані параметри, необхідні при тривалій роботі. Їх відмінними рисами є:

  • м'яке пружне сидіння, яке підлаштовується під анатомічні особливості;
  • висока спинка ввігнутої форми для повноцінного підтримання хребетного стовпа;
  • регульовані підлокітники;
  • наявність підйомного механізму;
  • можливість коригування положення тіла;
  • стійкість конструкції;
  • наявність коліщаток для швидкого переміщення по приміщенню;
  • використання сучасних повітропроникних матеріалів.

Висота крісла встановлюється в залежності від зростання сидить і рівня столу. При невідповідності параметрів ноги постійно будуть стикатися зі стільницею, доведеться тримати руки в незручному положенні під час друкування. Якщо є хвороби опорно-рухового апарату або м'язової системи, модель меблів підбирається з урахуванням існуючих проблем.

Зручні крісла для роботи за комп'ютером оснащуються різними доповненнями: механізмом гойдання, валиком під поперек, підголівником. Це забезпечує максимальний комфорт. Якісні меблі, спеціально призначена для тривалого сидіння, допомагає зняти напругу з хребта, відновлює кровообіг. В результаті забезпечується профілактика появи небезпечних патологій - остеохондрозу, міжхребцевої грижі.

Різновиди

Базова модель для роботи за комп'ютером є стілець з м'яким сидінням і п'ятипроменева підставою. Виріб вільно повертається навколо своєї осі, має коліщатка, підлокітники. Передбачена можливість зміни висоти підстави, а також кута нахилу спинки. Залежно від конструктивних особливостей крісла поділяються на:

Офісні. Нагадують стандартні моделі з комфортними тканинними сидіннями, пятилучевой конструкцією з роликами. Головна відмінність - відсутність підлокітників. Пов'язано це з превалюванням роботи з паперової документації, при якій необхідна мобільність.

VIP-крісла або директорські. Оснащуються м'якою ортопедичною спинкою для підтримки хребта, підлокітниками і підголовником. Крісло для керівника передбачає більший комфорт і має солідний дизайн, оббивка виконується з якісної шкіри або замінника.
Незвичайні дизайнерські моделі для роботи за комп'ютером. Міцно закріпилися серед класичних варіантів. Виділяються жорсткими спинками, відсутністю коліщаток.

Спортивні геймерські крісла. Спеціально розроблялися для довгого і зручного сидіння за комп'ютером. Такі крісла оснащуються високими регульованими спинками з ортопедичними властивостями. Завдяки спеціальному покриттю здійснюється акупунктурний масаж. Багато виробів доповнюються підголівниками та підставками для ніг.

Круглі. Незважаючи на те, що сидіння таких виробів близькі до ортопедичних, для тривалої роботи вони не годяться. Висока монолітна спинка переходить в бічні зони. Можливість варіювати кут нахилу і висоту не передбачена. Такі стільці не можуть забезпечити належного комфорту, проте користується високою популярністю. Секрет успіху полягає в оригінальному зовнішньому вигляді.

Критерії вибору

Меблі повинна бути ергономічною, зручною, практичною, а також довговічною. Щоб прийняти правильне рішення, необхідно звернути увагу на наступні параметри:

Висота. Краще крісло для комп'ютера повинно розташовуватися так, щоб ноги спокійно поміщалися, не спираючись в стільницю.

М'якість. Матеріал оббивки повинен бути надійним і зносостійким, що не скочуватися при повсякденному використанні. В якості наповнювача оптимальний поролон високої щільності.

Глибина сидіння. В ідеалі відстань між краєм стільця і ​​колінним згином має становити 5 см. Інакше не вийде комфортно поставити ноги на підлогу на всю ступню під правильним кутом, і це буде причиною постійного дискомфорту.

Можливість підстроювання висоти крісла під власний ріст. Показники підбираються так, щоб стопи повністю стояли на підлозі. Складнощі з вибором моделі можуть виникати у дуже високих і низьких людей. У такому випадку потрібно шукати спеціалізовані лінійки нестандартних моделей.

Регулювання кута між спинкою і сидінням. Допомагає досягти найбільш зручного положення для роботи.
Форма і підстроювання підлокітників. Зручна висота і положення дозволяють розвантажити м'язи рук і плечового пояса.

Механізм гойдання. Чи не найбільш вдалими вважаються комп'ютерні крісла, в яких рухається тільки спинка, а сидіння залишається нерухомим. Краще якщо задіяна вся конструкція зі збереженням жорсткого кута.

Що стосується матеріалу оббивки, то найбільш популярні текстильна сітка і рогожка. З шкіряним покриттям тіло потіє, що доставляє зайві незручності. Сучасні тканини стійкі до зносу, тому довго служать, зберігаючи первинний вигляд.

Вимоги до виробів для дітей

Для того щоб вибрати найзручніше комп'ютерне крісло для школяра, потрібно врахувати всі індивідуальні параметри дитини і нормативи по положенню тіла під час роботи перед монітором, кожен з яких спрямований на безпеку і збереження здоров'я. Необхідно звернути увагу на наступні критерії:

  • Форма. Сучасні варіанти кращих крісел для комп'ютера ергономічні, надійно утримують хребет у правильному положенні.
  • Висота. При зростанні школяра 120 см посадочне місце повинне знаходитися на рівні 32 см. У міру дорослішання цей показник збільшується. Наприклад, якщо дитина виросла на 10 см, сидіння піднімається на 3 см. Положення тіла повинно бути наступним: стопи рівно стоять на підлозі, а стегна знаходяться під прямим кутом по відношенню до литок. Якщо ноги не дотягуються, використовується підставка.
  • Безпека. Від вікових показників залежить, яке комп'ютерне крісло краще для дитини. Наявність коліщаток і функції обертання небезпечно для малюків, але дуже зручно для школярів. Підлокітники небажані.

Варіанти забарвлень

Кращі комп'ютерні крісла для будинку мають стильний дизайн, виконуються в благородних тонах або в зухвалих життєрадісних кольорах. Класичні сірий, чорний, бежевий, коричневий завжди актуальні. Вибір відповідного відтінку залежить від місця розташування меблів. Найпопулярніші кольори:

Помаранчевий. Відрізняється динамічним спортивним зовнішнім виглядом. Ефект посилюється при доповненні чорними вставками. Оббивка проводиться з тканини і шкіри.

  • Рожевий. Найчастіше це комп'ютерні крісла для школярів. Виглядають оригінально і свіжо, відмінно підійдуть до світлої меблів.
  • Бежевий. Актуальний для VIP-моделей крісел, оскільки виглядає особливо благородно і респектабельно.
  • Синій. Популярна вся палітра: блакитний, аквамарин, темні відтінки. Часто використовується при створенні стильних моделей меблів для геймерів.
  • Червоний. У більшості випадків обігрується в шкіряній оббивці, підходить для інтер'єру в стилі модерн.
  • Фіолетовий. Має у своєму розпорядженні до створення робочої атмосфери. Ідеально виглядає в тандемі з хромованою фурнітурою.
  • Білий. По праву займає чільне місце в колірному рейтингу комп'ютерних крісел для директорів. Зазвичай виготовляються зі шкіри.

Якщо в будинку є маленькі діти, краще віддавати перевагу темній оббивці сидіння і спинки крісла, щоб сліди від пластиліну або фломастерів не зіпсували виріб.

2020-05-23 00:37:12
^ Наверх