Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Підбираємо кухонний куточок для маленької кухн

Навіть для самої невеликої кухні можна підібрати зручний кухонний куточок. Для цього достатньо буде знати кілька тонкощів, про які ми і поговоримо в цій статті.

Кухонний куточок - це відмінний спосіб максимально раціонально використовувати простір в приміщенні. Навіть якщо воно не відрізняється великими габаритами - не турбуйтеся, відповідний кухонний диван все одно вдасться підібрати. Виробники представили дуже великий асортимент продукції. Всі моделі відрізняються між собою не тільки дизайном, типом оббивки і її кольором, але і розмірами.

Основні переваги компактних кухонних куточків:

  • Можна придбати в комплекті зі столом і табуретами (стільцями)
  • Не займає багато місця
  • Робить кухню затишніше
  • Дозволяє раціонально використовувати площу

Тепер давайте розберемося докладніше у всіх їх плюсах і розглянемо особливості тих чи інших моделей. Такі меблі можна використовувати не тільки як звичайний м'який куточок, але і як цілу обідню зону. Ви можете придбати компактний кухонний куточок зі столом і кількома табуретами. Це відмінний вихід в тому випадку, якщо Вам колись підбирати все елементи за кольором і стилю.

Якщо кухонний куточок встановити згідно з усіма правилами ергономіки, то він не займе багато місця. Само собою, він стане в кут. Головне, що Вам було зручно їм користуватися. Прохід нічим не повинен захаращуватися. Бажано, щоб над головою не висіло ніяких шафок або поличок. Це не тільки небезпечно, але ще і викликає дискомфортні відчуття. Оптимальний варіант - картина.

Що може бути краще, ніж затишна красива кухня? У ній буде приємно і готувати, і приймати їжу. Саме м'який кухонний куточок може зробити її ще краще. Ви зможете підібрати будь-який колір, дизайн і доповнити його при потребі декоративними подушками.

Навіть самі компактні кухонні куточки можуть бути обладнані місткими коробами або зручними полицями. Короб знаходиться відразу під сидінням. Отримати до нього доступ дуже легко. Досить підняти сидіння і все! В таких нішах зручно зберігати посуд, каструлі, додаткові прилади, столова білизна, текстиль або навіть крупи! А невелика поличка допоможе вдало розмістити невеликий декоративний елемент, сільничку або будь-яку іншу, необхідну Вам дрібниця.

Розміри і розташування

Тепер давайте поговоримо про розміри і розташування нашого майбутнього кухонного куточка. Підібрати меблі відповідних габаритів можна навіть в інтернет-магазині. Вам не обов'язково бачити, як виглядає куточок в живу. Досить озброїтися лінійкою і відкрити картку товару. Вам потрібно звертати увагу на наступні параметри:

  • Глибина сидіння
  • Ширина сидіння
  • Глибина кута

Уже виходячи з них можна вибрати зручний м'який кухонний диван, який відмінно впишеться навіть в найменшу кухню.

Щоб Вам і Вашим близьким було зручно сідати і комфортно пересуватися по кухні, відстані між різними меблевими атрибутами має становити від 60 до 100 см.

Глибини сидіння в 50-60 см буде цілком достатньо для комфортного проведення часу. Висота спинки - характеристика індивідуальна. Комусь подобається, коли вона доходить до лопаток, а комусь достатньо, коли вона доходить тільки до попереку. Тому вибирати тут тільки Вам.

Де поставити?

Кращий варіант - біля вікна. Приємний краєвид сприятиме гарному настрою, а стіл завжди буде досить висвітлений, навіть в сутінки. Про місця біля плити або холодильника краще відразу забути. По-перше, це незручно. По-друге - ще й небезпечно.

Є ще один варіант установки: на балконі. Якщо Ви робите ремонт і плануєте поєднати його з кухнею, то у Вас автоматично виходить просто приголомшлива обідня зона! Тільки уявіть, скільки додаткового місця відразу з'являється і як приємно буде снідати, обідати або вечеряти в такій обстановці.

Визначаємося з комплектацією і модифікацією

Ми вже писали, що кухонний куточок може продаватися окремо або йти вже готовим комплектом. У ньому може йти тільки стіл, або стіл і табурети. Кожен з цих елементів можна завжди купити окремо.

  • Кухонний куточок і міні-стіл
  • Кухонний куточок і дві табуретки
  • Кухонний куточок, стіл і дві табуретки
  • Кухонний куточок, стіл і чотири табуретки

Говорячи про модифікацію, потрібно відразу зазначити, що куточки можуть бути:

  • правосторонніми
  • лівобічними

М'які кухонні куточки, як і дивани, виготовляються у формі літери «Г». Поворот довшого кута може бути направлений вліво або вправо. Тому заздалегідь уточніть для себе, куди в Вашому випадку буде зручніше розгорнути цей елемент.

Якщо кухня зовсім маленька і вільного кута в ній немає, то не турбуйтеся! Рішення є! Можна купити прямий диванчик. За своїм зовнішнім якостям - той же кухонний куточок, тільки без куточка. Все, як і в звичайних диванах. Такі меблі будуть займати менше місця, але дарувати стільки ж комфорту, скільки це робить повноцінний м'який куточок!

Колір має значення!

Він має важливе значення і для інтер'єру, і для геометрії приміщення. Світлі кольори роблять простір візуально просторіше, вони розширюють його, роблю легше. А ось темні - навпаки. Тому в маленькій кухні потрібно бути дуже обережними у виборі оббивної тканини і забарвлення корпусу для кухонного куточка.

Купувати білий кухонний куточок на кухню мало хто зважиться, але ось кремовий або бежевий цілком можна! Ці кольори приємні оку, вони зроблять приміщення більш світлим і затишним. Не бійтеся забруднити тканину. Виробники подбали про те, щоб пропоновані ними варіанти оббивки легко чистилися і не вбирали плями.

Давайте підіб'ємо підсумок

Завжди, для будь-яких меблів, найважливіше - попередні виміри. Ми не будемо втомлюватися це повторювати. Адже саме від цього, самого першого, кроку, буде залежати те, наскільки Вас влаштує покупка в подальшому.

Відразу після вимірів стане зрозуміло, яка модифікація кухонного дивана Вам найкраще підійде.

Якщо в кухні немає вільного кута, а купити кухонний диванчик дуже хочеться - зверніть увагу на прямі лави. Вони теж дуже зручні, але місця займають значно менше.

Підбирайте куточки з місткими нішами. В такому випадку, Вам вдасться заощадити кілька полиць в навісних кухонних шафах. Такі короба підійде і для посуду, і для круп, і для текстилю.

Звертайте увагу на світлу оббивку і світлі тони корпусів. Це відомий дизайнерський трюк. Ви одним махом наповніть кухню додатковим світлом і внесете в неї нотку легкого невимушеного стилю.

Якщо хочете купити все і відразу, щоб до Вас приїхала вже готова повноцінна обідня зона - звертайте увагу на готові комплекти. В такому випадку, Вам не доведеться підбирати стіл і табурети окремо, що істотно заощадить Ваш час.

Ми розповіли Вам все про те, як підібрати м'який кухонний куточок для маленької кухні. Зручні меблі може займати мало місця і при цьому дарує комфорт всім домочадцям!

2017-08-28 14:03:19
^ Наверх