Терміново
зателефонувати?

Поради щодо правильного вибору шафи-купе: на що звертати увагу при виборі?

У сучасному інтер'єрі шафи-купе міцно зайняли лідерство в своєму сегменті. Основними їх особливостями є конструкція, часто виконується під замовлення і не залишає порожнього місця в ніші або уздовж стіни (вбудовані шафи), а також розсувні двері замість орних. Такі шафи вміщають багато різних предметів і значно економлять місце. При цьому розсувні двері можуть бути обладнані дзеркалами - гладкими або з малюнком, що створює гарний інтер'єр.

Вибираємо шафу-купе: якими вони бувають?

Перш за все, варто розібратися з самим визначенням шафи-купе. Від звичайної шафи вона відрізняється розмірами, наявністю розсувних дверей, а також високою функціональністю: її монтують так, що не залишається зайвого і незайнятого корисним об'ємом місця.

Характерними особливостями таких шаф є:

  • великий вибір моделей (вбудовані, кутові, корпусні);
  • різноманітний матеріал для дверей (ДСП, дзеркало, фотомолекулярний друк, художнє матування і т.д.);
  • найширша колірна гамма основного матеріалу;
  • великий обсяг корисної площі шафи при значній економії місця;
  • значні функціональні можливості;
  • універсальність внутрішнього обладнання.

Вбудовані моделі є нероздільною частиною інтер'єру, вони часто позбавлені бічних стінок і низу, роль яких грають стіни і підлога кімнати. Його не можна пересунути або встановити на новому місці, тому часто при продажу квартири шафа-купе залишається на старому місці і включається в вартість. Така шафа може бути прямим (розташованим вздовж однієї стіни) або кутовим (встановленим на стику стін).

Корпусний варіант являє собою окремий і закінчений елемент інтер'єру. Його можна рухати, переносити і перевозити. Часто такі шафи використовують для зонування великих кімнат на окремі зони.

Які шафи-купе підходять для різних приміщень?

Такі меблі багатофункціональна, тому її можна розміщувати в самих різних частинах вашої квартири або будинку. Найчастіше її розташовують:

  • в передпокої;
  • в спальні;
  • у вітальні.
  • Також існують офісні варіанти такої вбудованих меблів.

Щоб правильно вибрати необхідний варіант, потрібно чітко розуміти, для якої мети встановлюється дана шафа, а також те, що саме в ній буде зберігатися. При цьому ви самі регулюєте кількість поличок, шухлядок і інших елементів (в залежності від призначення).

У передпокої буде доречна шафа-купе з просторим відділенням для верхнього одягу, полиць для головних уборів, рукавичок, парасольок, а також з відділенням для пилотяга або швабри. Корпус зазвичай виконується в темних відтінках, а на фасаді встановлюється звичайне дзеркало без малюнків.

Для спальні краще вибрати конструкцію з великою кількістю невисоких полиць - для різного виду постільної і натільної білизни, рушників, відділення для костюмів, суконь, спідниць та штанів.

Хорошим вибором кольору будуть світлі тони. Дзеркало без малюнка також буде тут доречно, щоб вибирати речі або приміряти їх.

У вітальнях необхідно інший внутрішній устрій з безліччю ящиків і поличок, але без відділення під верхній одяг. Тут доречніше не дзеркало, а скло з піскоструминним або художнім малюнком (як більш дорогий варіант), а також з наповнювачем полотна двері з плити ДСП. Обклеєне барвистою плівкою, лаковане і поліроване, воно також буде виглядати дуже пристойно.

Як вибрати шафу-купе?

Перш за все треба вирішити, буде у вас корпусні конструкція або вбудовані шафи, кутові або прямі. Також варто продумати, який тип вам підійде більше, яка буде функціональна наповненість, а також для якої кімнати ці меблі призначена.

ДСП (деревно-стружкові плити) - матеріал давно відомий, добре себе зарекомендував і популярний. Також він найдешевший, що дуже важливо. Кращу якість мають ламіновані панелі ДСП. При цьому їм можна надати найрізноманітніший дизайн, а також виконати фасад з ротанга, бамбука або текстилю.

Завжди слід вибирати фірмові шафи. Вони прослужать довше, їх не доведеться постійно ремонтувати або замінювати деталі. Хороша конструкція не може бути надто дешевою, бо це перша ознака неякісної підробки. Про фірмову якість також говорить наявність міцного профілю. Такий профіль - каркас всієї конструкції, і хороший виробник завжди зробить його міцним і надійним.

Якщо є скло на фасаді, то воно обов'язково повинно бути захищеним спеціальною плівкою, яка запобігає розліт осколків при руйнуванні скла. Всі відкриті торці панелей і поличок повинні бути заклеєні кромкою. При доставці розібраної конструкції зверніть увагу на упаковування. У хорошого виробника кожна, навіть найдрібніша поличка, повинна бути упакована в захисну плівку з фірмовим логотипом.

При наявності всіх цих ознак можете бути впевнені, що маєте справу з гідним виробником.

Тепер ви знаєте як вибрати хороша шафа-купе для кожної кімнати вашої квартири. Ми допоможемо вам зробити остаточний вибір і замовити кращий варіант за доступною ціною. Викликайте нашого заміряє і вибирайте модель і конструкцію. Так ви зможете придбати відмінні меблі для дому.

2020-03-26 16:26:24
^ Наверх