Терміново
зателефонувати?

Правильний догляд за подушками

Всі домашні подушки вимагають догляду (провітрювання, сушка, прання, регулярне струшування). Пам'ятайте, що саме регулярний догляд за постільною білизною - запорука Вашого здоров'я і повноцінного сну.

Кожна різновид наповнювача для подушок має свій термін служби. Саме від матеріалу, з якого зроблений цей аксесуар для сну буде залежати специфіка догляду. Детальніше, поговоримо в цій статті.

Правила прання подушок в залежності від наповнювача

• Латекс - натуральний наповнювач. Зустрічаються і синтетичні його аналоги. В обох випадках, матеріал сприймає тільки ручне прання в теплій воді, з максимальною температурою 40 ˚C і мінімальним додаванням миючого засобу. Полоскати рекомендується в холодній воді. Щоб віджати подушку з латексу, візьміть махровий рушник і обмотайте виріб. Потім просто вичавіть вологу. Сушити краще на свіжому повітрі, на балконі, наприклад. Категорично забороняється сушка в машинці, суха чистка та прання в пральній машинці. Латекс любить мінімум прання, тому, щоб зберегти довговічність наповнювача, влаштовуйте чистку по мірі необхідності.

• Viscomemory, Memoryfoam - синтетичні наповнювачі нового покоління. Вони відрізняються специфічною структурою. Тому і вимагають особливого догляду. Прати їх потрібно в міру забруднення. Машинне прання призведе подушку в непридатність. Вона зруйнує піну, а сам виріб доведеться викидати. Для догляду Вам знадобиться звичайна мильна вода і м'яка губка або ганчірочка. Не можна використовувати для цих цілей порошки з відбілюючими компонентами і абразивні чистячі засоби. Як бачите, багато часу на процес чищення Вашої ортопедичної подушки не піде.

• Холлофайбер - синтетичний наповнювач. Особливого догляду він не вимагає. Таку подушку можна сміливо прати в машинці при температурі в 30˚C температурі. Віджимання проходить при великих оборотах. За рахунок своєї структури, холлофайбер не вбирає надовго воду. Для рівномірного розподілу наповнювача, після прання подушку необхідно збити. Щоб холлофайбер добре просох, влаштовуйте сушку на свіжому теплому повітрі. Як і попередньому разі, можна розкласти подушки з холлофайбера на балконі, підклавши під них чисті рушники. Не забувайте перевертати їх з боку на бік.

• Штучний пух - ще одні синтетичний наповнювач. Якщо за цим наповнювачем правильно доглядати, то термін його експлуатації Вас точно здивує. Щоранку збивайте подушку, один раз в тиждень виносите її на провітрювання, щоб вивітрювалася пил і випаровувалася зайва волога. Стираються такі вироби, при делікатному пранні з температурою 50-60 ˚C. Після, подушку потрібно відразу сформувати, тим самим рівномірно розподілити пух. Сушаться вони в сушильному барабані або на плоскій поверхні, якщо подушка сушитися природним чином, то періодично її потрібно струшувати і перевертати. При правильному догляді, подушка може прослужити до 10 років.

• Натуральний пух / перо - матеріал, який зарекомендував себе вже досить давно. По комфорту і тактильним відчуттям їм немає рівних. Такі моделі люблять щоденне ранкове збивання. Як мінімум, раз на рік, подушки потрібно віддавати в хімчистку для прання. Але і до пральної машини натуральний пух не вередливий, не більше 800 оборотів, 40-60 ˚C температурний режим, встановіть режим прання «перо» і можна сміливо прати. Єдиною складністю може виявитися - сушка. На приладах опалення (батарея, котел) сушити заборонено. Процес сушіння вони не прискорюють, тільки погіршують властивості наповнювачів. Ви можете просто зіпсувати наповнювач. Якщо він як слід не просохне, то може виникнути неприємний запах і з'явитися цвіль. Краще довірити прання професіоналам. А якщо вирішили взятися за цю справу самостійно, після прання струшуйте пухову подушку, розбивайте утворилися грудочки. Проводити прання і очищення подушок з натуральним пухом потрібно мінімум раз на півроку і найкраще спеціалізуються на чищенні подушок центрах. Фахівці відразу замінять вам напірник, проведуть очистку наповнювача від бактерій, пилу, мікробів і вірусів. І головне, звертайте увагу на прістроченний ярлик збоку подушки, якщо намальований знак дозволяє перемо наволочку.

При догляді за подушкою, враховуйте матеріал наволочки. Як правило, їх виготовляють з 100% бавовни. Зустрічаються варіанти з мікрофібри, поліестеру, бамбукового волокна і т.д.

• Бавовна - одна з найвибагливіших тканин в догляді. Максимальна температура води при пранні допускається тільки для білих або світлих наволочок. Для кольорових виробів краще вибирати більш щадні режими. Досить буде температури в 40 градусів.

• Мікрофібра - синтетичний матеріал. Нічого складного в пранні таких наволочок немає. Допустима температура в щадному режимі машинки - 60 градусів. При цьому, завантаження барабана повинна бути не більше 80%, щоб тканина не втратила своєї м'якості і не пошарпані.

• Трикотаж - найчастіше, натуральна тканина. Іноді в її склад входять вовняні або синтетичні волокна. Якщо наволочка виконана виключно з натуральних волокон - допускається тільки ручне прання. Якщо в складі є синтетика - тоді допускається машинне прання. Вибирайте щадний режим і завантажуйте барабан на 80%. Температура води повинна бути не більше 40 градусів. Миючий засіб потрібно розчинити у воді до того, як Ви покладете в неї наволочку. Ніякого вичавлювання і інтенсивного тертя під час прання!

Коли пора міняти подушку?

Гігієну сну потрібно дотримуватися. Мало хто з нас знає, що подушку потрібно міняти хоча б раз на рік. Ми наважуємося її замінити тільки тоді, коли вона зовсім втратила свої початкові якості. Якщо вчасно не міняти спальні аксесуари, ви можете заробити собі алергію, оскільки в них може накопичитися пил. Хронічні головні болі, висип або роздратування на шкірі - явні показники того, що старе подушку пора відправляти на смітник.

Якщо ви виявили, що виріб специфічно пахне навіть після прання, втратило первісну однорідну структуру і форму, наповнювач взявся грудками - це сигнал про те, що терміново треба міняти подушку

Явні ознаки для зміни старої подушки на нову:
• Неприємний запах
• Вм'ятини на поверхні
• Неоднорідність наповнювача
• Роздратування або висип на шкірі
• Головні болі
• Проблеми зі снів
• Болі в шиї

І ніколи не ігноруйте написів на етикетці! Дотримуючись рекомендації по догляду, Ви продовжите термін служби улюбленого аксесуара.

Тепер Ви знаєте все, про прання подушок і правильний догляд за ними. І пам'ятайте, що чистити постіль треба мінімум раз на рік. Від цього буде залежати якість Вашого сну і Ваше здоров'я.

2017-05-31 09:22:38
^ Наверх