Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Робота в парі: чому два столика у вітальні краще одного

Збільшити площу для зберігання, зручно розсадити друзів, накрити легку вечерю ─ і все це за допомогою одного «зайвого» журнального столика.

Журнальний столик в інтер'єрі вітальні ─ один з традиційних елементів. Незважаючи на компактні розміри, він виконує велику роботу: збирає навколо себе розрізнені елементи дизайну, служить для зберігання і навіть самовираження власників квартири. Розуміючи багатий потенціал цього предмету меблів, дизайнери пропонують масу химерних декоративних або, навпаки, ультрафункціональну моделей. Але що, якщо користь від журнального столика можна збільшити в два рази? Потрібно всього лише знайти йому пару.

Механізм подвійної дії

Багато з нас в принципі люблять симетрію в інтер'єрі. А інші одного разу просто дивляться на свою вітальню новим поглядом - і розуміють, що простір, наповнений милим серцю, але розрізненим декором, пора впорядкувати. Так чи інакше, пара журнальних столиків доведеться до речі.

Меблевий дует - ефективний дизайнерський хід. Він стає центром простору і збирає навколо себе всю композицію. Поруч з довгим диваном краще поставити в лінію два прямокутних столу. А маленькій вітальні підійдуть компактні столики - наприклад, такі, як на фото: «пні» з дерева на ніжках.

Ін'єкція кольору

Не любите безлад і вважаєте за краще шафи з закритими полицями? Підхід, гідний поваги. Однак інтер'єр, що складається суцільно з гладких панелей, напевно зажадає колірного акценту. Але не поспішайте вішати на стіну даремний декор - цю роль можуть зіграти і цілком функціональні предмети меблів. Наприклад, група з двох журнальних столиків: один з них (сірий на фото) вписується в загальну палітру і стилістику інтер'єру, інший - яскраво-жовтий -додає драйву.

Читальна зала

Сучасний інтер'єрний дизайн прагне до утилітарності, навіть якщо мова йде про просторій квартирі. Ви ж не будете кожен раз складати всі журнали і книги в шафу, коли залишаєте вітальню? Щоб не створювати безлад, вибирайте журнальний столик з нижньою полицею. А краще - відразу два журнальних столика: варто тільки завести зручне місце для читання, і незабаром навколо дивана збереться ціле зібрання творів, перевірено!

І стіл, і стілець

Міцні кавові столики можуть при необхідності перетворюватися в посадочні місця. Якщо все помістилися на дивані, столики виконають свою пряму функцію; якщо гостям не вистачить місця - стануть табуретами.

Такі різні і разом

Логіка комплектації вітальні не завжди вимагає двох однакових столиків. Наприклад, в цьому просторому інтер'єрі великий темний стіл позначив центр гостьової зони, а маленький приставний з'явився у підлокітника дивана - є тепер місце, щоб поставити чашку або покласти книгу. Влаштовуйтеся зручніше!

Якщо ви маєте справу з еклектичним інтер'єром, зверніть увагу на скляні столики або моделі з прозорого пластика - візуально вони менше перевантажують інтер'єр. Відмінне рішення, якщо у вас маленька вітальня, а додаткові поверхні вкрай необхідні.

Більше самовираження

Іноді два журнальних столика з'являються в вітальні не стільки з міркувань зручності, скільки з бажання зібрати під одним дахом якомога більше цікавих авторських предметів. Так, у вітальні дизайнера Юліана Суетина знайшлося місце і для традиційного журнального столика, і для неординарної конструкції, яка нагадує плетений кошик з підносом.

2020-04-27 18:21:50
^ Наверх