Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Різноманітність стільниць для письмового столу, їх особливості

Письмовий стіл необхідний в квартирі не тільки в тому випадку, якщо серед членів родини є школярі. Такий предмет меблів стане в нагоді всім домочадцям для роботи за комп'ютером, читання. При виборі необхідно розуміти, наскільки важлива якісна стільниця для письмового столу, від цієї складової залежать зручність, зносостійкість, зовнішній вигляд виробу в цілому. Перед тим як придбати вподобану модель, варто ознайомитися з нюансами матеріалу, з якого вона виготовлена.

Особливості вироби

Стільниця письмового столу є елементом прямокутної або злегка округлої форми, який закріплений на опорах. Власне, саме вона є робочою площею і основною складовою. Від стільниці для письмового столу залежать зручність, практичність при експлуатації виробу.

Дана деталь, призначена для письмового столу, кардинально відрізняється від тих, які застосовуються для виготовлення кухонних меблів. Особливо це помітно за зовнішнім виглядом і використаним матеріалам. Письмового столу не потрібно надмірна стійкість до вологи, навантажень, температури, як для кухонних меблів.

При виборі стільниці найкраще віддавати перевагу варіантам, які виготовлені з якісних, безпечних матеріалів. Крім цього, до найважливішої частини столу пред'являються наступні вимоги:

  • висока міцність;
  • гігієнічність;
  • стійкість до рідин;
  • гарний зовнішній вигляд;
  • приємний, що поєднується з іншою частиною кімнати відтінок;
  • зносостійкість.

Вибираючи стіл, слід врахувати його габарити. Важливі також форма, ціна меблів. Виріб, що відповідає всім вимогам, буде відповідати високим якісним показникам, прослужить довгий час.

Різновиди

Сьогодні на ринку представлено безліч моделей письмових столів зі стільницями різних типів:

  • Викатні. Відрізняються функціональністю, економлять місце. Такі моделі ідеально підходять для маленьких кімнат. Вони не відрізняються стійкістю, тому не бажані для дітей, а також постійної роботи. Для комп'ютера моделі підходять дуже добре.
  • Висувна. Використовуються переважно як додаткове робочого місця, вони зручні, функціональні. Завдяки тому, що стільницю можна засунути, коли в ньому немає потреби, такі вироби дуже популярні серед споживачів. Підходять для роботи за комп'ютером, для дітей і дорослих. Для частої експлуатації краще все ж підібрати більш ґрунтовну модель.
  • Відкидна. Моделі з такою робочою поверхнею вельми затребувані. Конструкція фіксується на стіні. При необхідності стільниця відкидається, підпирає опорами, після цього можна працювати. Моделі підійдуть як дорослим, так і дітям. Вони гарні для сидіння за комп'ютером, проте в якості постійного місця для роботи з паперами можуть бути незручними.
  • З похилою поверхнею. Подібні столи ідеальні для дітей, є аналогами шкільної парти. Вони зручні для навчання, читання, письма. Ці вироби також підійдуть для дорослих, для роботи з паперами. А ось для сидіння за комп'ютером столи можуть виявитися незручними.
  • Моделі з поворотною стільницею на коліщатках. Зручні і мобільні, їх можна пересувати між кімнатами при необхідності. Такі вироби більше підходять для використання дорослими, роботи з паперами і за комп'ютером.

Економить місце і досить стильно виглядає стільниця-підвіконня. Вона підійде для роботи за комп'ютером (для дітей і дорослих) і не тільки. При цьому очевидний плюс такої моделі - наявність природного освітлення з вікна.

Матеріали виготовлення

Стільниці для письмового столу можуть бути виготовлені з різних матеріалів, а це впливає не тільки на зовнішній вигляд, але і на зносостійкість. Найбільш популярні вироби з такої сировини:

МДФ - плити з деревних волокон, склеєні між собою парафіном. Моделі з матеріалу відрізняються безпекою, великої колірною гамою, доступною вартістю. Мінуси: низька міцність, вироби легко дряпаються, не стійкі до вологи і механічного впливу. Такі стільниці підійдуть для домашнього використання. Завдяки різноманітності відтінків вони вдало вписуються в інтер'єри різного стилю. Столи з цієї сировини можна використовувати дітям, оскільки вони не містять шкідливих речовин.

Дерево - натуральний, екологічний матеріал. Серед плюсів виділяють безпеку, привабливий зовнішній вигляд. Моделі з твердих порід дерева відрізняються міцністю. Вироби з цього матеріалу гармонійно виглядають в інтер'єрі класичного стилю. Столи з дерев'яними стільницями підходять і для будинку, і для офісу. Серед мінусів виділяють високу ціну.

ДСП - матеріал, отриманий за допомогою пресування стружки під високим тиском і температурою. Має масу плюсів: підвищену зносостійкість, великим різновидом забарвлень, несприйнятністю до ультрафіолету і хімічних засобів. Допускається використання в домашніх умовах і в офісах. Такі предмети меблів гармонійно виглядають в різних інтер'єрних рішеннях.

Габаритні розміри і форми

За формою виділяють такі стільниці:

  • Прямокутні - найбільш затребувана форма. Це класична модель, яка здатна забезпечити комфорт при роботі.
  • Прямокутні із закругленими кутами. Форма може злегка варіюватися залежно від стилю і типу інтер'єру.
  • Кутові варіанти (на кілька робочих місць). Спеціальні моделі для установки в кут приміщення. Краї стільниці можуть бути різними. Завдяки комфортної глибині вони підходять для роботи за комп'ютером і з паперами одночасно.
  • Круглі вироби - зустрічаються рідко, більше підійдуть в якості комп'ютерного столу.
  • Овальні - можуть використовуватися для письма або роботи з документами. Красиво виглядають такі моделі в скляному виконанні.
  • Фігурні - переважно виготовляються на замовлення. Можна зробити будь-які варіації, головне - забезпечити комфорт при експлуатації.
  • Складові - припускають додавання додаткових конструкцій до основної. Як приставного елемента може виступати тумба або частина стільниці. Кожна з варіацій такої моделі відрізняється функціональністю і призначенням.

Товщина стільниць варіюється. Тонкі вироби досягають 10 мм, до товстих відносять моделі по 30-35 мм. Столи розрізняються і габаритами. Відповідна ширина - 80 см. До великих віднесуть стільницю з розмірами 900х900 мм. Довгі моделі досягають в протяжності 2 м.

Оптимальними визнають стільниці для письмових столів, які в довжину становлять 900 мм. Але, безумовно, вибір залежить від розміру приміщення, призначення меблів, особистих уподобань. Товщина виробу також важлива, найбільш оптимальною визнають стільницю близько 3,8 см. Варіанти з великими значеннями цього параметра доречні, коли в обстановці приміщення застосовуються великогабаритні предмети. Для конструкцій з ДСП найоптимальнішою вважають товщину 3,8 см. Акрилова стільниця зазвичай пропонується з показником в 12 мм. Скляні вироби досягають 8 мм в товщині.

Дизайн і колір

Серед популярних варіантів забарвлення і фактур виділяють стільниці під дерево. Вони можуть бути бежевих, пісочних, світло-коричневих і кремових відтінків. Також затребувані білі тони, оскільки вони добре комбінуються з будь-якими інтер'єрними рішеннями.

Для сучасних інтер'єрів відмінно підійдуть стільниці чорного, білого, сірого кольору. Як креативних рішень можна використовувати сині, темно-зелені фарби. Важливо, щоб відтінок столу вдало поєднувався з іншими меблями. Для дитячої можна використовувати яскраві кольори, тільки необхідно розуміти, що вони не повинні втомлювати очі.

Виробники пропонують найрізноманітніші колірні рішення. При виборі головне - розуміти, наскільки гармонійно виріб впишеться в обстановку кімнати. Найбільш вдалими визнають скляні стільниці, білі, сірі та чорні вироби. Вони практичні і нейтральні. Моделі під дерево залишаються найбільш затребуваними, вони надають затишок, не дратують погляд і вписуються в класичний інтер'єр.

Корисні поради щодо вибору

Вибираючи стіл, важливо врахувати багато нюансів. Перш за все, слід розуміти, для чого саме потрібно виріб. Стільниця для дитячої кімнати повинна бути безпечною, екологічною, стійкої до рідини. Офісний стіл слід віддати перевагу зносостійкий, що поєднується з іншими меблями, нейтрального відтінку і стилю.

Доросла людина для роботи з комп'ютером може вибрати модель, яка буде підходити по висоті, розмірам і стилю. Головне - стійкість і функціональність. А ось щоб розкласти папери, знадобиться велика стільниця. Це повинно бути повноцінний виріб, який дозволить не відчувати незручностей в процесі роботи. На ній можна розмістити, крім комп'ютера, додаткові необхідне приладдя.

Підібрати найбільш доцільний стіл на сьогоднішній день не важко. Виробники меблів пропонують різноманітність моделей, яке вражає уяву. Споживачеві залишається лише правильно зорієнтуватися в цьому різноманітті. Досить врахувати необхідну функціональність, умови використання, а також зносостійкість майбутнього столу.

2020-06-01 11:03:42
^ Наверх