Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Вибираємо постільну білизну з сатину

У цій статті ми розповімо про те, як вибрати якісну постільну білизну з сатину, дамо рекомендації по догляду за ним і проаналізуємо відгуки користувачів в мережі.

Особливості постільної білизни з сатину

Нагадуємо, що сатин - не матеріал, а тип плетіння. Як матеріал використовується 100% бавовна. Іноді, виробники додають в полотно трохи поліестеру. Але його відсоток не повинен перевищувати позначку в 30%. І нехай Вас не лякає синтетика в постільній білизні. Якщо її відсоток не перевищує норму, то це не страшно. Навіщо виробники її додають? Вона продовжує термін служби комплектів, робить їх більш еластичними і зносостійкими.

Головна особливість сатину полягає в його зовнішньому вигляді. Колись, його називали «бавовняним шовком» і це не просто так. Вся справа в тому, що полотно дуже схоже саме на шовк. Причому і за своїми зовнішніми якостями, і по тактильним відчуттям.

Завдяки особливому плетінню ниток, тканина виходить дуже щільна. Незважаючи на це, білизна залишається дуже м'яким, з легким блиском. Відзначимо, що зворотний бік залишається матовою і це плюс! Простирадло нічого очікувати переходити з матраца, створюючи Вам зайвий дискомфорт.

Переваги постільної білизни сатин:
• Якісне сатинову білизну служить дуже довго. Просто вибирайте комплект від перевіреного відомого бренду, і Ви не помилитеся.
• Такі набори коштують дешевше шовку, а за властивостями майже йому не поступаються.
• Якщо Ви шукайте відповідна постільна білизна для зимового періоду - вибирайте сатин! Він добре тримає тепло і зігріває. Багатьом користувачам не подобається спати на ньому літо. Але все залежить від суб'єктивного сприйняття.
• Гігроскопічність - ще один плюс таких комплектів. Це означає, що тканина добре вбирає вологу, швидко її випаровує і дозволяє Вашому тілу «дихати».
• А де підступ? Як ми вже сказали, не всім сподобається спати на сатиновій постільній білизні жарку пору. І не кожному буде зручно спати на ідеально гладкою, навіть ковзної поверхні. Тому враховуйте ці факти, коли будете підбирати схожий набір собі або своїм близьким.
• Сатин практично не мнеться. Тільки подумайте, скільки часу і сил Ви заощадите! Вам не доведеться гладити його після кожного прання або перед тим, як застелити ліжко.

Як вибрати якісну білизну?

Зробити це дуже просто. Необхідно звертати увагу на кілька важливих показників, і Ви легко впораєтеся з цим завданням.

Розмір. В випадку з постільною білизною - це важливо. Кожен елемент повинен підходити. Допускається похибка в 5 см, але не більше. Уявіть, що простирадло виявилася мала. І тут з'ясовується, що половина Вашого тіла буде лежати прямо на матраці. Не зручно, адже там? Або наволочка виявилася занадто велика. Подушка просто в ній потоне і постійно буде соватися з одного боку в інший.

Склад. Про нього ми поговорили вище. Головне, щоб відсоток синтетичних волокон (якщо такі є) не перевищував 30%. А в основному, сатин виготовляється з натуральної бавовни.

Щільність. Вважається, що чим цей показник вищий - тим краще. Але не все так просто. Навіть тонка тканина може бути досить міцною і зносостійкого. Для сатину, оптимальний показник - 120 г.м2.

Колір. Тут вибирати Вам і тільки Вам. У всіх нас різні смаки, різні уподобання. Єдине, що ми порадимо - строкаті відтінки повинні використовуватися в міру. Не варто перенасичувати ними спальню, інакше, ризикуєте заробити проблеми зі сном.

Як доглядати за постільною білизною з сатину?

Догляд - важлива тема. Від нього буде залежати те, наскільки довго і якісно прослужить постільна білизна. Відзначимо, що на всіх наборах є етикетки, де докладно розписуються основні правила прання і прасування. Ви ж не хочете, щоб воно швидко втратило свій колір, форму або стало не таким м'яким як було? Тоді дотримуйтеся їх!

• Перед першим використання, виперіть комплект, попередньо вивернувши всі його елементи навиворіт. Температура не повинна перевищувати 40 градусів.
• Не варто використовувати відбілюючий порошок. Він може залишити білі розводи або швидко «випрати» яскраві фарби.
• Усі наступні прання, крім першої, можна виробляти в досить гарячій воді - до 60 градусів.
• Натуральні тканини вкрай негативно переносять сусідство з синтетичними. Тому не варто прати комплект разом з виробами з поліестеру.

А що кажуть користувачі?

Практично всі відзначають приголомшливу подібність з шовком. Багато хто вибирає сатин через розкішного зовнішнього вигляду. Погодьтеся, що, дивлячись на фото хочеться собі купити таке. Виглядає воно просто приголомшливо.

Як ми вже говорили, не всім подобається його властивості. Але що поробиш, це справа індивідуальна.

Всі відзначили, що глянсовий блиск не пропадає з часом і на поверхні не з'являються затягування або катишки.
Отже, якщо Ви хочете принести в свою спальню частинку розкоші і благородства - купити постільну білизну з сатину стане кращим рішенням. Відзначимо, що воно може стати відмінним подарунком абсолютно на будь-яке свято!

2017-05-19 14:24:12
^ Наверх