Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Шафа для одягу: орна або купе?

Давайте поговоримо про те, яка шафа краще: орної або купе. У цій статті ми розглянемо основні їх переваги та недоліки, щоб Вам було простіше зробити правильний вибір. В кінці ми дамо кілька корисних порад, які допоможуть підібрати якісний гардеробна шафа.

Плюси орної шафи для одягу

  • Доступна ціна
  • Великий вибір моделей (включаючи їх розмір)
  • Можна підібрати для будь-якого інтер'єру
  • Широка палітра кольорів
  • Зручність використання

Якщо порівнювати з купейними варіантами, то шафи для одягу з орними дверцями коштують дешевше. Плюс, Ви можете підібрати абсолютно будь-який розмір, включаючи найкомпактніший. Погодьтеся, що складно вписати шафу-купе в класичний інтер'єр або інтер'єр з елементами бароко. Зате серед орних моделей Ви точно знайдете підходящий виріб. Широка палітра кольорів теж посприяє вдалому вибору. Ви зможете знайти шафа в самих різних колірних рішеннях, в тому числі і для дитячих кімнат. До того ж, дитині куди простіше буде відкривати двері на себе, і закривати її від себе, ніж розсовувати двері купе. Ручки набагато простіше охоплювати, вони зручні і можуть бути виконані в найрізноманітніших формах і кольорах. На фасади гардеробних шаф цього типу теж можуть красуватися великі дзеркала або цікаві принти. Але частіше, на них можна зустріти оригінальне фрезерування, яка сподобається шанувальникам класики. Та й врешті-решт - такі шафи для нас куди звичніше! З мінусом можна виділити тільки одне - конструкцію дверей. Для зовсім вузьких коридорів така модель не підійде. Вам просто буде незручно відкривати і закривати двері.

Орні дверці можуть відкрити для Вас весь вміст шафи. Ви зможете відразу побачити весь його вміст. А ось з шафою-купе так не вийде. Ви отримуєте огляд тільки однієї секції.

Плюси шафи-купе

  • Ергономічний дизайн
  • Економія простору
  • Великий вибір дизайну
  • Простота у використанні
  • Широкий ціновий діапазон

Основна перевага шаф-купе криється саме в їх конструктивних особливостях. Дверей не розчиняються назовні, а ховаються. Саме тому їх рекомендовано встановлювати в вузьких прихожих. Зовнішній вигляд у варіантів купе принципово відрізняється від орних моделей. Вони не підійдуть для барочного інтер'єру, оскільки позбавлені необхідної йому пишності і химерності. Ви теж можете вибрати абсолютно будь-який колір корпусу і будь-яке оформлення фасадної частини. Двері можна зробити дзеркальними, доповнити їх фотодруком або залишити такого ж кольору, як і основа. Всередині буде достатньо місця для верхнього одягу, взуття та речей, які повинні зберігатися в складеному вигляді. Встановлюючи таку шафу, переконайтеся, що він не буде межувати з дверним прорізом, вимикачами або розетками. Особливо важлива ця деталь в тому випадку, якщо меблі будуть вбудованого типу.

5 важливих моментів при виборі орної шафи для одягу

Тепер розгляньмо основні моменти, на які варто звернутися свою увагу, якщо Ви зібралися встановлювати орну шафу для одягу. Відзначимо, що він підійде для будь-якої з кімнат, будь це передпокій, спальня, вітальня або дитяча. Тут головне підібрати відповідний дизайн. А тепер до справи!

Зверніть увагу на люстру

Насамперед потрібно акцентувати увагу саме на люстру. Де вона висить? Чи будуть розсувні двері зачіпати її? Раптом вони будуть межувати з іншими освітлювальними приладами або перешкоджати їх справній роботі? В середньому, дверне полотно по ширині дорівнює 40 - 50 см. Висота може перевищувати 200 см. Ви можете взяти рулетку або лінійку і приблизно виміряти передбачуване відстань від дверей до люстри або лампи.

Дивимося на цоколь

Цей елемент виступає в якості додаткової опори і декоративного елемента. Його розміри відрізняються у різних виробників і різних лінійок корпусних меблів. В середньому, це 5 - 10 см. Якщо Ви хочете поставити нову шафу для одягу в кімнату, де є килими або килимове покриття, тоді рекомендуємо звернути свою увагу саме на моделі з цоколем. Тоді його двері напевно не будуть зачіпати підлогове покриття і псувати його з часом. Плюс, присутність цоколя забезпечить комфортну експлуатацію орних дверей. Вам не доведеться відходити назад, коли будете їх відкривати. Їх низ не дістане до стоп.

Ставимо орну шафу в нішу

Якщо в кімнаті є ніша - поставте шафа туди! Це відмінне рішення для максимально ефективного використання площі. Ви порушите відбулася інтер'єр і задієте кожен куточок приміщення. При цьому, не забудьте подбати про хороше штучному освітленні. Орні дверці часто перепиняють потоки світла, тому передпокій, вітальня, спальня або дитяча, повинні бути добре освітлені.

Підбираємо ручки

Це саме та деталь, на яку ми найменше звертаємо свою увагу при виборі. Їх асортимент неймовірно широкий, тому Ви зможете вибрати саме ту фурнітуру, яка найкраще доповнить собою інтер'єр і за стилем, і за кольором. Перевірте, чи не будуть битися дверцята про різні поверхні (стіни, поруч стоїть меблі, побутова техніка і т.д.). Якщо є підозри, що будуть - відразу купуйте обмежувач. Їх вибір теж великий, і головне - він ніяк не вплине на інтер'єр, зате користь від нього буде цілком відчутна. Стіни, меблі і сам шафа залишаться цілими і неушкодженими.
 
Визначаємося з розміром

Потрібно розуміти, що готовий гардеробна шафа повинен бути досить містким. У нього просто зобов'язані поміститися всі необхідні речі. Плюс, до них важливо легко отримувати доступ. Тому оптимальним варіантом для квартир вважаються шафи з двома-трьома стулками. У них точно буде достатньо місця для одягу, взуття і т.д.
І головне - гардеробна шафа просто зобов'язаний бути красивий! Завжди пам'ятайте про естетичну складову меблів. Вона повинна радувати Вас і Ваших близьких одним своїм виглядом.

2017-09-08 09:17:31
^ Наверх