Терміново
зателефонувати?

Відмінні риси столу для геймера: вимоги до меблів

Комп'ютерні ігри - улюблене захоплення не тільки підлітків, але і дорослих людей. Зручність цього захоплюючого процесу багато в чому залежить від особливостей меблів. Відмінним рішенням стане стіл геймера, який являє собою не просто робочу зону, а функціональне місце, доповнене спеціальними відсіками для монітора, клавіатури, системного блоку. Моделі відрізняються розмірами, формою, дизайном.

Вимоги до конструкції

Геймерський стіл являє собою багатофункціональні меблі, які можуть використовуватися на декількох рівнях. Стільниця розрахована на установку безлічі девайсів: одного або пари моніторів, керма, джойстика, педалей, акустичної системи. Всі вони розташовуються так, щоб робота за комп'ютером проходила без сорому і незручностей.

На відміну від звичайних комп'ютерних столів, ігрові варіанти не обладнуються додатковими елементами у вигляді ящиків, полиць і інших місць для зберігання, які відволікають від занурення у віртуальний світ. Подібна меблі не призначена для роботи з паперами або оргтехнікою, все в ній передбачено тільки для установки геймерських гаджетів. Основні вимоги, що пред'являються до моделей, полягають в наступному:

  • Багатозадачність. Стільниця повинна мати досить великою площею, щоб на неї можна було поставити кілька моніторів.
  • Комфортабельність. Геймер знаходиться за столом кілька годин поспіль, тому має значення глибина простору, щоб, наприклад, закинути ноги на меблі або прийняти розслаблене положення, але при цьому користуватися комп'ютером.
  • Міцність і стійкість. Меблі піддається високим навантаженням, особливо при агресивному стилі гри. Тільки надійна конструкція впорається з цим завданням.
  • Довговічність. Моделі повинні володіти стійкістю до механічних пошкоджень, вологи та інших негативних факторів.

Ще одна особливість меблів - висувні відсіки для клавіатури і мишки. Але сьогодні багато виробників відмовляються від цієї деталі, оскільки сидить людина змушена притискати лікті до тулуба. Досить провести пару годин в такому положенні, щоб відчути втому в спині і перевтома.

Основні різновиди

Стіл геймера може мати різні конфігурації. Сьогодні найбільшою популярністю користуються прямі, кутові і комбіновані конструкції. Кожна з них має особливі характеристики.

Прямий

Традиційний варіант комп'ютерного стола за зовнішнім виглядом нагадує письмовий. Відмінності полягають в додаткових функціональних елементах. Розрізняють моделі з рівним краєм і зігнутим поглибленням. Останні дозволяють правильно організувати робочий простір, знизити навантаження на хребет, комфортно розташувати техніку. До переваг конструкції відносяться:

  • можливість установки навпроти вікна або біля будь-якої зі стін;
  • універсальність;
  • зручність експлуатації;
  • невеликі розміри;
  • ергономічне використання простору.

Серед недоліків відзначається наявність не дуже великий робочої зони, у деяких моделей немає спеціального відсіку для установки системного блоку.

Поряд зі стаціонарними меблями популярністю користуються столи-трансформери, які займають мінімум місця. Підійдуть для застосування в невеликих кімнатах, квартирах-студіях. Вироби складаються з складаний стільниці або її простого варіанту, регулюється по висоті.

Головні недоліки столів-трансформерів: низька стійкість, невелика робочий простір. Меблі не здатна витримувати високі навантаження.

Кутовий

Прийнято вважати, що такі геймерські столи найкраще підходять людям, які тривалий час проводять біля монітора. Моделі не займають багато місця, економлять простір приміщення, заповнюють кути, які зазвичай залишаються порожніми. До переваг меблів відносяться:

  • велика зручна робоча поверхня;
  • безпечне для очей відстань до монітора;
  • можливість розташування безлічі корисних речей (девайсів, оргтехніки, канцелярії);
  • економія вільного місця в кімнаті.

Серед недоліків відзначається можливість установки тільки у вільному кутку кімнати. В іншому випадку меблі зіпсує інтер'єр, стане причиною захаращення приміщення. Далеко не завжди виходить розташувати стіл поруч з вікном, тому буде потрібно штучне освітлення. Якщо модель купується для дитини, важливо пам'ятати про те, що виріб не регулюється по висоті.

Комбінований

Подібні моделі поєднують в собі особливості прямих і кутових виробів. У них втілилися всі достоїнства обох варіантів:

  • універсальність використання;
  • велика робоча поверхня;
  • зручність експлуатації;
  • економія вільного простору в кімнаті;
  • оригінальний дизайн.

Серед недоліків - досить великі габарити і вага. Це пояснюється тим, що меблі обладнується безліччю додаткових місць для зберігання.

Можливі габарити

Ігровий комп'ютерний стіл заводського виробництва найчастіше має ширину 70-80 см, довжину - 60 см. Така модель з легкістю поміститься в невеликому приміщенні. Стандартні параметри ніші для системного блоку становлять 25 см.

На думку фахівців, оптимальні параметри стільниці для геймерського столу: довжина - 120 см і ширина - 80 см. Збільшена площа дозволяє розташувати на поверхні додаткові аксесуари.

При виборі відповідної моделі слід враховувати розміри кімнати, в якій вона буде встановлена. Конструкція повинна гармонійно вписуватися в загальний інтер'єр, не захаращуючи простір і не перешкоджаючи доступу до інших меблів. Перед придбанням необхідно виміряти площа приміщення, розрахувати максимальну висоту і доступні показники ширини столу. В іншому випадку доведеться робити перестановку. Рекомендується попередньо обчислити габарити системного блоку і монітора, так простіше підібрати оптимальні параметри стільниці.

На здоров'я людини, який проводить багато часу за комп'ютером, впливає безліч факторів, у тому числі і висота столу. Неправильно підібрані моделі можуть привести до погіршення зору, захворювань хребта. Стандартна висота столу складає 75 см. Якщо цей показник занадто великий чи малий, корекція проводиться за допомогою регулювання крісла так, щоб лікті і коліна згиналися під кутом 90 градусів. При цьому відстань від очей до монітора повинна бути не менше 50 см.

2020-06-01 10:40:04
^ Наверх