Терміново
зателефонувати?

Все про дитячі приліжкові тумбочках

Все, що оточує наших дітей, впливає на їх розвиток. Це стосується і меблів. Тому її необхідно підбирати особливо ретельно. А в цій статті ми поговоримо про те, на що потрібно звертати увагу при виборі дитячої тумби.

3 причини купити тумбу в дитячу

Якщо Ви розумієте, що в кімнаті не залишилося місця для всіляких олівців, фломастерів та інших канцелярських приналежностей, тоді можна купити дитячу тумбочку! Вона прекрасно підійде для їх зберігання, а головне - все дрібні речі будуть лежати на своїх місцях і завжди перебувати під рукою.

Ви зможете поступово привчати дитину до чистоти і порядку. Все життя малюка проходить у вигляді гри. Вони здатні будь звичне дію перетворити на повноцінне розвага. Цим можна скористатися і піднести процес прибирання саме в якості цікавою захоплюючої гри.
Якщо Ваше чадо боїться спати при вимкненому світлі, купіть дитячу тумбочку і поставте на неї невеликий каганець. Таким чином, Ви знайдете для нього найбільш підходяще місце і дитині буде набагато комфортніше спати з додатковим джерелом освітлення. Він буде перебувати відразу під рукою. Нічник можна включити або відключити, не встаючи з ліжка.

З чого роблять тумби для дитячої

Дитячий організм більш чутливий до різного роду подразників. Він більш сприйнятливий до запахів і матеріалами. Виробники меблів прекрасно про це знають, тому виготовляють меблі з екологічно чистої сировини. Найпоширенішими матеріалами були і залишаються ДСП і МДФ. Чому саме вони? По-перше, їх простіше обробляти, а це значить, що з них вийде більш оригінальні і цікаві меблі. По-друге, у виробництві вони обходяться дешевше натурального дерева. А значить, що і вартість звичайно продукту теж буде нижче. Погодьтеся, що дитяча тумбочка, особливо в тематичному дизайнерському оформленні, прослужить рівно до тих пір, поки дитина не виросте. І це ще одна причина, яка впливає на вибір матеріалів фабрикою.

Основні властивості ДСП і МДФ:

  • Екологічна чистота
  • Довгий термін служби
  • Міцність і надійність
  • Простота в обробці і фарбуванні

ДСП ламінують, що позитивно впливає на її основні якості. Вона стає міцнішим і красивіше. У деяких лінійках дитячих меблів, її покривають спеціальним шаром, які практично неможливо подряпати. Торці обробляються звичайної або протиударною кромкою. Вона продовжить термін служби прикроватной тумби, захистить її від попадання вологи і деформації, яка може через це наступити.

Чи має значення колір?

Психологи вже давно довели, що колір має безпосередній вплив на психіку людини. Тому не варто нехтувати вибором кольору нової дитячої тумбочки. Виробники пропонують великий вибір кольорової палітри, але важливо знати, який відтінок краще підійде саме для Вашої дитини.

Червоний колір - один з найяскравіших. Він впливає на психіку, тому до нього потрібно ставитися дуже обережно. У розумних дозах він зробить дитини бадьоріше, активніше. Це колір-мотиватор, який буде вселяти впевненість в собі і надавати більше сил. Якщо Ви хочете, щоб Ваша дитина стала більш активним і рішучим, тоді підбирайте червону тумбу. Але простежте за тим, щоб кімната не була перенасичена цим кольором.

Синій і блакитний - кольори спокою і довіри. Він знімає зайвий стрес, заспокоює і утихомирює. Більш того, дивлячись на синій колір, у нас трохи сповільнюється пульс. Ось чому ми часто бачимо інтер'єри спальних кімнат саме в синіх тонах. Яку роль він відіграє в дитячій? Якщо ця кімната використовується дитиною тільки для сну, тоді можете підбирати меблі синього або блакитного кольору. Але і тут головне знати міру. Перенасичення такими відтінками може надати гальмівну дію на Ваше чадо.

Зелений - один з найбільш позитивних тонів в палітрі. Він заряджає енергією, покращує настрій і допомагає залишатися бадьорим при будь-яких обставинах. Саме його найчастіше радять психологи для облаштування дитячої. Зелений сприяє підвищенню концентрації уваги. Якщо Ваша дитина не може всидіти на місці роблячи уроки - підберіть йому зелені меблі або змініть колір стін.

Жовтий колір - колір сонця. Його прийнято вважати одним з найбільш життєрадісних. Він заряджає оптимізмом і підвищує гостроту зору. Якщо Ваша дитина любить читати, в тому числі перед сном, можете підібрати тумбочку саме в такому кольорі. Але цей тон не рекомендується використовувати для генеративних дітей або дітей, які страждають невралгією. У цих випадках, він тільки посилить ситуацію.

Помаранчевий - колір творчості та абсолютної довіри. Цей колір воліють творчі креативні люди. Тому, якщо хочете розвинути в своє чадо саме ці якості, тоді обов'язково підберіть помаранчеву тумбочку. Цей колір сприяє досягнення взаєморозуміння між батьками і дитиною. Якщо Ви не можете знайти спільну мову зі своїм малюком, обов'язково використовуйте в інтер'єрі його кімнати помаранчеві акценти.

Рожевий - колір ніжності і умиротворення. Він забезпечить здоровий спокійний сон, знизить відчуття тривоги і усуне відчуття самотності. Ці тони можна активно використовувати в період, коли дитина починає жити в своїй особистій кімнаті, а не в кімнаті разом з батьками. Рожевий підсвідомо викликає почуття захищеності і спокою.

Білий - колір чистоти. Він рідко використовується як основний. А ось біла тумбочка стане цілком доречним доповненням до інтер'єру. Білий колір асоціюється з чистотою і денним світлом. Саме білий, в розумних дозах, викликає почуття радості і сили. Але якщо дитяча буде повністю оформлена в білому, то дитина може відчути себе спустошеним і слабким.
Як бачите, колір грає далеко не останнє значення при виборі меблів. І тут головне - знати міру. Грамотно підійдіть до цього питання, і Ваша дитина залишиться задоволений.

Дизайн дитячих тумб

Навіть дитячі меблі відрізняється між собою за стилем виконання. Він може бути наближена до класики або навіть лофт. Вона може створюватися в стилі кантрі або модерну. Вибрати Вам і Вашій дитині точно буде з чого. Відзначимо ще й те, що багато корпусні вироби прикрашені яскравими цікавими принтами. Як правило, на них зображуються казкові або мультяшні персонажі, яких так люблять діти. Принт може займати весь фасад або тільки його невелику частину. Він може бути яскравим або зробленим шляхом фрезерування. Вибір дійсно дуже великий!

Поговоримо про фурнітуру

Якщо Ви уважно подивіться на фасад тієї чи іншої дитячої тумбочки, то помітите, що ручки можуть бути абсолютно будь-які. Більш того, їх може просто не бути! Дизайнери здорово постаралися, щоб створити і красиву, і безпечну меблі. Діти не відрізняються старанністю. Граючи, вони пізнають світ і тому постійно знаходяться в русі. Якщо Ви підберете тумбочку, у якій в якості ручок виступають спеціальні виїмки, тоді просто зведете нанівець можливість випадкових травм. У класичних моделях дитячої корпусних меблів, використовуються ручки без гострих частин. Вони закруглені і ледь виступають назовні. Зроблено це теж з міркувань безпеки.

Як бачите, є маса причин придбати зручну тумбочку для своєї дитини. Ви можете підібрати дизайн для хлопчика або для дівчинки, вибрати відповідну кількість містких секцій і необхідний розмір цього меблевого атрибута.

2017-09-25 14:56:31
^ Наверх