Терміново
зателефонувати?

Все про механізми комп'ютерних крісел

Довге сидіння за монітором погано позначається на здоров'ї спини. Комп'ютерні крісла покликані боротися з цією проблемою, тому виробники комплектують їх спеціальними механізмами. Саме вони забезпечують комфортне проведення часу за комп'ютером завдяки індивідуальним параметрам, який кожен може підлаштувати під себе.

Якщо вдома Ви не працюєте за комп'ютером, а просто сидите в соціальних мережах, граєте або переглядаєте новинну стрічку, можна підібрати саме звичайне комп'ютерне крісло. У ньому не буде складних механізмів гойдання, підйому і інших функцій. Вони Вам не потрібні в цьому випадку.

Якщо Ви вдома працюєте або просто звикли проводити за монітором весь вільний час - без крісла з максимально точним настроюванням під індивідуальні параметри не обійтися.

9 популярних механізмів комп'ютерних крісел

Підбирайте механізм відповідно до призначення крісла і тривалістю його використання. Вибрати є з чого. А зробити єдино вірну покупку Ви зможете, якщо будете розбиратися в особливостях і принципах дії того чи іншого механізму.

Tilt - він же механізм вільного гойдання

Застосовується в недорогих кріслах найпростішій комплектації. Простий у використанні. Дозволяє фіксувати комп'ютерне крісло в одному робочому положенні. Tilt пускає в хід спеціальний важіль, який потрібно повернути. Він натисне на пневмомеханізм, який витягується в циліндр, а крісло при цьому опускається і піднімається. У механізмі є пружина, яка забезпечує те саме хитання. Його забезпечує поворотна циліндрична гайка. Простіше кажучи, комп'ютерне крісло з механізмом Tilt Ви зможете підлаштовувати по висоті і комфортно захитався на ньому, якщо захочете. Єдине, вагове навантаження понад 100 кг такої моделі буде складно витримати. Її термін служби може постраждати через перевищення даного показника.

Anyfix - функціональний механізм за доступною ціною

Цей механізм по ціновій категорії трохи дорожче попереднього, але функцій виконує більше. У нього замість одного - цілих два важелі. Один важіль потрібен для регулювання висоти, другий - для качання. Фіксація останнього відбувається завдяки металевим пластинам. Таке крісло може фіксуватися в будь-якому, зручному для Вас, положенні. Жорсткість гойдання теж регулюється. Вироби з Anyfix-механімом Ви знайдете в середньому ціновому сегменті. Вони відрізняються приємною ціною і пристойним терміном служби.

Freestyle - відмінна підтримка для спини

Головна особливість цього механізму - від підлаштовується під положення Вашої спини. Вона отримує необхідну підтримку і опору, а Ви - здорову поставу! В його основі лежить пружна пружина, яка швидко реагує на зміну положення тіла. Вона забезпечує постійне вільне хитання і регулює силу відхилення. Жорсткість гойдання регулюється спеціальним гвинтом. Як правило, він розташовується з тильного боку сидіння.

EpronSteel - для комфортного проведення часу

Механізм EpronSteel зустрічається в кріслах середнього і дорогого цінового сегмента. Він включає в себе регулювання висоти, вільне кочення, відхилення спинки і настройка його сили. И це не все! Тільки уявіть - фіксація спинки і висоти сидіння відбувається в 5-ти різних положеннях! А спеціальний антишок-ефект забезпечить максимально комфортно використання всіх можливостей цього механізму.

SynchroLight - механізм, який легко користуватися

Основна перевага механізму SynchroLight- простота використання. Управління всіма його функціями здійснюється за допомогою всього одного важеля, а не двох, як в деяких інших варіантах. SynchroLight включає в себе: механізм вільного гойдання, відхилення спинки і сидіння з регулюванням жорсткості виходячи з ваги користувача. Фіксація механізму відбувається тільки у вертикальному положенні.

T-Synchro - практично і доступно

T-Synchro за своїми функціями нагадує механізм EpronSteel. Тільки ціна його трохи нижче. У його входить: вільне гойдання, регулювання кута нахилу спинки, настройка жорсткості нахилу в залежності від ваги тіла сидячого, фіксація кута спинки і висоти сидіння відбувається в п'яти різних позиціях. Спеціальний механізм антишок, забезпечить плавне регулювання і комфортне використання комп'ютерного крісла.

Permanent-kontakt - надійний і довговічний механізм

Виробники вважають цей механізм одним з найнадійніших. Він допомагає регулювати винос спинки, тим самим підлаштовуючи її максимально під Вашу спину. Завдяки цьому змінюється глибина сидіння, що теж сприяє Вашому комфорту. За допомогою цього механізму можна відрегулювати навіть висоту спинки. Простіше кажучи, він і є та важлива складова крісла, яка з'єднує між собою сидіння і спинки і сприяє їх розширеного функціоналу.

React - повна синхронізація дій

Механізм, або синхромеханізм, React відрізняється своєю унікальною властивістю швидко реагувати на зміну положення тіла. Спеціальна опція допомагає підлаштовує положення крісла виходячи з індивідуальних параметрів людини, включаючи вагу. Механізм витримує навантаження від 120 до 140 кг без шкоди для своєї якості. Якщо спинка відхиляється назад, то сидіння трохи виїжджає вперед і висувається. Таким чином, вдається регулювати центр ваги. React має можливість фіксації спинки і сидіння в цілих 7-ми різних положеннях!

Multiblock - механізм для крісел керівника

Відрізняться легкістю монтажу і простотою у використанні. Механізм забезпечує вільне гойдання. Його сила залежить від вагового навантаження, яка виявляється на саме крісло. Фіксується в будь-якому з 4-х можливих положень. Антишок-ефект дозволить уникнути різких рухів при використанні мультиблок. Ви можете залишити сидіння і спинку в зручному для Вас положенні. Вони не будуть його міняти, якщо на поверхня не буде чинитися тиск.

Підлокітники в комп'ютерних кріслах теж можуть бути регульованими. Така опція буде корисна для людей, який працюють за комп'ютером або багато часу проводять в кріслі. Оптимальна підтримка для рук - важливий фактор для здоров'я спини і шиї.
Тепер Ви можете підібрати зручний комп'ютерне крісло, не вдаючись до сторонньої допомоги. Ми сподіваємося, що наша статтю буде корисною для Вас. Якщо у Вас є крісло з будь-яким з описаних механізмів - поділіться з нами своїми враженнями.

2017-07-24 08:52:42
^ Наверх