Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Все про ортопедичні подушки

Здоровий міцний сон - ось, що важливо для гарного самопочуття, продуктивної роботи і активного дозвілля. Давайте поговоримо про ортопедичні подушки. Ми з'ясуємо, що вони собою являють, чому їхня відмінність від класичних варіантів, виявимо основні їх особливості і з'ясуємо, з чого ж їх роблять.

Дійсно хороша подушка притримує голову і шийний відділ. Вона повністю заповнює простір від голови до плечей і, як результат, - Ви відчуваєте себе комфортно, Ваш хребет отримує належну підтримку, а м'язи повністю розслабляються.
Спеціальна форма - ось, що відрізняє ортопедичну подушку від звичайної. Вона допомагає розвантажити шийний відділ і зняти напругу з м'язів, забезпечуючи правильне положення тіла під час сну.

Чим ортопедична подушка відрізняється від звичайної?

Найчастіше, такі моделі мають прямокутну форму. Їх висота становить від 6 до 8 см. Подивіться на фото. І Ви побачите, що багато виробів мають характерну хвилеподібну форму. Вона відповідає анатомічним особливостям будови нашого шийного відділу хребта. Деякі моделі оснащені спеціальною виїмкою для шиї. Завдяки їй, голова і плечі отримають хорошу підтримку, а Ви - здоровий міцний сон.

Як матеріал використовують спінені матеріали. Це може бути спеціальна піна з ефектом «пам'яті» або натуральний латекс. В якості допоміжних наповнювачів може бути використаний спеціальний терморегуляціний гель. У спеку він буде приємно охолоджувати, а взимку - зігрівати.

Наповнювачі для ортопедичних подушок

Виробники представили велику кількість вироби з за різними цінами і з самими різними властивостями. Для того, щоб краще розуміти, наскільки Вам підійде та або інша модель, необхідно розбиратися в тому, з чого ж вона зроблена.
Memoryfoam - номер один в своєму сегмент. Цей матеріал Ви можете зустріти не тільки в подушках, а й в матрацах теж. Піна відрізняється своєю специфічною структурою. Вона «запам'ятовує» положення голови і навіть якщо Ви перекинетеся, вона буде «пам'ятати» його ще близько 5 секунд. Ще одна відмінна риса вироби з Memoryfoam - вони моментально підлаштовується під Вас. Її жорсткість буде змінюватися в залежності від температури тіла і навколишнього середовища. Таким чином, Ви будете почувати себе максимально комфортно.

Viscomemory - аналог попереднього матеріалу. Наповнювач має пористу структуру. Кожна з цих осередків чуйно реагує на температуру, вага і інші зовнішні чинники. Відзначимо, що всі піни з ефектом «пам'яті» мають ще одним відмінним властивістю - вони знімають напругу з судин. Ніщо не перешкоджає вільній циркуляції крові і кисень буде надходити в усі клітини тіла.
Натуральний латекс - довговічний матеріал. При правильному догляді він прослужить Вам 5 років. Володіє антибактеріальними властивостями. Латекс - несприятливе середовище для утворення шкідливих баратерій, в тому числі і пилових кліщів. Поверхня в міру м'яка, пружна. Подушка з латексу не втратить свою форму з часом. Вона не просідає, наповнювач не збивається і не бгають. Наповнювач складається з тисячі мікроскопічних пір, які відмінно пропускають повітря. А це значить, що ні пил, ні волога не затримаються всередині.

Аква Гель - рішення для комфортного сну навіть самим жарким літом. Він подарує Вам приємне відчуття прохолоди. Його структура буде залишатися такою ж щільною, не залежно від температури навколишнього середовища. Саме Аква Гель виступає абсорбуючим речовиною. Він не дозволяє поганим запахів затримуватися ній. Цей матеріал володіє і ортопедичним, і анатомічним ефектами.
Холлоафайбер і силіконові кульки - синтетичні наповнювачі, який відрізняється об'ємної структурою. Його волокна швидко відновлюють свою форму навіть після тривалих вагових навантажень. Найчастіше, такі ортопедичні подушки виконуються в прямокутній формі. Ви можете зустріти моделі, які складаються з двох секцій. Вони виглядають як два валика, скріплені між собою.

Всі перераховані вище матеріали викликають приємні тактильні відчуття. Вони приємно обволікають тіло, дозволяючи випробувати неймовірні відчуття.

Чохли ортопедичних подушок виготовляються або з бавовни, або з стрейч-трикотажної тканини. Обидва варіанти легко піддаються пранню і не вимагають особливого догляду.

Важливо! Ортопедичні подушки небажано прати в пральній машинці. Для того, щоб привести виріб у порядок, досить протирати його м'якою ганчіркою, змоченою в мильній воді. За необхідності - можна віднести подушки в хімчистку.

Пам'ятайте, що вибір ортопедичної подушки - важливий крок на шляху до здорового міцного сну і якісного відпочинку. Якщо хочете щоранку зустрічати з посмішкою - підбирайте зручний, анатомічно правильні, аксесуари для сну!

2017-05-30 10:40:32
^ Наверх