Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Вибираємо барні стільці

У дизайн-проектах сучасних кухонь все частіше можна зустріти барні стільці та стійки. Це стильне рішення для будь-якого приміщення, будь це просто кухня або ж обідня зона, поєднана з вітальнею.

Особливості вибору

Барна стійка на кухні буде виглядати дійсно красиво. Плюс, вона буде відрізнятися функціональність і практичністю рівно так само, як звична всім нам обідня зона.

• Якщо Ви вже придбали барну стійку, тоді обов'язково заміряйте її висоту. Адже саме від цього параметра будуть залежати характеристики майбутнього стільця.
• Запам'ятайте, що між стільницею і ногами сидячої людини повинно залишатися досить вільного простору. Ви і Ваші близькі повинні комфортно себе почувати.
• Зверніть увагу на спинку, яка може бути стандартного розміру, укороченою або взагалі бути відсутнім. Для тривалого використання відмінно підходять стандартні спинки, які забезпечують додаткову підтримку. Таким чином, при тривалому сидінні навантаження менше.
• Чи існують так же моделі з поворотним механізмом, який дозволяє повертатися з боку в бік, не встаючи зі стільця. Такі вироби призначені як для громадських закладів, так і для домашнього використання.

Підбираємо розміри

Як ми вже писали, при виборі висоти посадкового місця дуже важливо враховувати висоту барної стійки. При цьому, зверніть увагу, чи присутній в обраній Вами моделі підйомний механізм. Якщо так, то можна бути спокійним - стілець Вам повністю і цілком підійде.
• Висота варіюється від 44 до 135 см з урахуванням спинки. Висоту посадкового місця в стаціонарних стільцях можна подивитися в характеристиках або поцікавитися ними у менеджера.
• Глибина сидіння починається від 30 см, а її максимум досягає 59 см. При виборі необхідно виходити з почуття власного комфорту. Якщо Ви звикли сидіти на краю стільця, то можна придбати модель з мінімальною глибиною сидіння.

Регульовані або стаціонарні?

Говорячи про комфорт, відзначимо, що Ви можете вибрати стільці для бару як зі стаціонарної висотою, так і з регульованою опорою. Перші моделі являють собою модифіковані звичні всім нам стільці. Довгі ніжки, більш сучасні форми сидіння і невисока спинка, яка доходить максимум до талії сидить - ось відмінні риси представлених Вашій увазі виробів.
З підлокітниками або без них?
Відзначимо, що вони можуть бути як з підлокітниками, так і без них. Переважно вибиратися вироби з даною опцією. Але ось на який саме різновиди Ви зупиніться - суто індивідуальне рішення. Адже для того, щоб приймати їжу або просто обідати зовсім не обов'язково класти лікті на опору.

Важливі елементи

При виборі варто звернути особливу увагу на два елементи, а саме:
• Підніжку
• Опору
Перша необхідна для того, щоб кожен член сім'ї міг зручно присісти на стілець. Особливо важливу роль цей атрибут грає в стільці зі стаціонарним типом конструкції. Говорячи про опору, ми маємо на увазі ніжки. Але у барних стільці своя, особлива конструкція, тому доцільніше називати ніжки саме опорами. Так ось, вони повинні бути міцні і надійні. Найкраще, якщо стілець коштує мінімум на двох опорах.

Обираємо матеріал

Барні стільці, як і будь-який інший вид меблів, діляться на категорії. Серед найпопулярніших - моделі з хромованого металу, які припадуть до смаку тим, хто цінує розкіш і вишуканість в інтер'єрі. Блиск хромованого металу зробить будь-яке приміщення більш затишним і багатим. Цей матеріал в інтер'єрі виглядає дорого.

Для того щоб купити стільці для бару високої якості необхідно звернути увагу на якість каркаса, яке визначається в більшості випадків матеріалом. Якщо стільці для бару виготовлені з дерева або металу, то можете бути впевненими в міцності каркаса. Такі моделі дуже стійкі і відрізняються тривалим терміном служби.

Дерев'яні елементи мають приємну текстуру, яка властива тому чи іншому виду дерева. Метал, як правило, покривається спеціальним покриттям, яке захищає виріб від зовнішніх негативних впливів.

Яка оббивка краще?

Всі м'які частини стільців оббиті тканиною. Популярністю користуються два типи оббивки:
• Еко шкіра
• Текстиль

Кожен з них має свої відмінні риси, і це стосується як зовнішнього вигляду, так і експлуатаційних характеристик. Еко шкіра краще всього підійде для барних стільців, які планується встановлювати на вулиці. Вона відрізняється зносостійкістю і простатою в догляді. Вона не вбирає вологу, а плями видаляються за допомогою звичайної вологої серветки. Текстильна оббивка виглядає затишніше, але вона вбирає вологу.

Для вулиці добре зарекомендували себе вироби, в яких присутній пластик. Цей матеріал спокійно переносить підвищену вологість, стійкий до ультрафіолетових променів і механічних пошкоджень. Як оббивної тканини слід вибирати еко шкіру. Вона найкраще справляється з прямим попаданням води і плямами.

Барний стілець для кухні - відмінне інтер'єрне рішення, які принесе нотки стилю верб будь-який будинок. Такі моделі можуть відмінно доповнити собою будь-яку терасу, альтанку або кафе.

2017-11-15 11:50:57
^ Наверх