Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Обираємо комод за 10 хвилин

Комод - універсальний меблевий атрибут, який буде доречний і в вітальні, і в спальні, і в коридорі. Вдало підібрана модель може замінити ТВ-тумбу або стати вдалим доповненням до повноцінного шафі. Як вибрати комод в інтернет-магазині? Багато хто відмовляється від покупки тільки через те, що не можуть подивитися на меблі в живу. Дуже даремно! Адже ви втрачаєте шанс придбати дійсно варте виріб за максимально вигідною ціною.

Ми розповімо, як швидко вибрати комод, який підійде вам за всіма своїми характеристиками, ціною та буде радувати вас якістю довгі роки. Давайте почнемо!

Розміри комода

Ширина комода в спальню або вітальню може становити від 30 до 130 см, висота - від 20 до 120 і глибина - від 20 до 70 см. Все, що від вас вимагається - хоча б приблизно визначитися з бажаними габаритами. Зробіть виміри заздалегідь, щоб уникнути неприємних ситуацій в подальшому.

Який матеріал вибрати?

Це перше, на що потрібно звертати увагу при виборі. Саме від матеріалу буде залежати те, наскільки довго прослужить вам комод, які умови експлуатації та догляду йому слід забезпечити.

ДСП - дешево і надійно

Це відмінна альтернатива дереву. Матеріал відрізняється екологічністю, безпекою і приємним зовнішнім виглядом. ДСП недорого коштує, добре імітує натуральний деревний малюнок і при правильному догляді довго служить.

Переваги комодів з ДСП:

  • Доступна ціна
  • Велика кольорова палітра
  • Широкий модельний ряд
  • Простота складання

Недоліки:

ДСП - не є дерево, тому чекати від такого виробу терміну служби в 10 і більше років безглуздо
Сильно навантажувати такий комод теж не варто, ДСП - надійний матеріал, але зайвий раз випробовувати його на міцність не варто

МДФ - красиво і якісно

За своїй ціновій категорії цей матеріал дешевше натурального дерева, але дорожче ДСП. На фото складно відрізнити фракцію від масиву. Великий плюс у тому, що цей матеріал можна фрезерувати, в той час, як ДСП - не можна.

З МДФ виготовляю фасадну частину і іноді стільницю. Її можуть додатково покривати шпоном, фарбувати в різні кольори і надавати різну форму. Стінки робляться з ДСП.

Переваги меблів з МДФ:

  • Максимальна схожість з натуральною деревиною
  • Виразна структура
  • Можливість фрезерування
  • Оригінальний дизайн

Недоліки:

МДФ не любить вологу (за винятком фракції, яка використовується в комодах для ванної)
Термін служби у цього матеріалу значний, але з деревом не зрівняється

Дерево - класика, якої немає рівних

Ваше житло ніщо не прикрасить краще, ніж дерев'яні меблі. Вона буквально дихає комфортом, домашнім теплом і затишком. Це класика, яка завжди буде залишатися актуальною. Чудова репутація комодів з масиву перевірена віками!

Переваги дерев'яних комодів:

  • Довгий термін служби (більше 50 років)
  • бездоганна якість
  • Презентабельний зовнішній вигляд
  • варіативність оформлення

Недоліки:

Висока ціна - головний недолік. Вона обумовлена ​​тим, що обробка деревини дорого обходиться проізовдітелю. Але вартість виправдовується високими експлуатаційними показниками
Дереву необхідний належний догляд, якщо ви хочете, щоб виріб радувала вас довгі роки

Які направляючі вибрати?

Це дуже важлива функціональна частина для будь-яких меблів з висувними елементами. Від неї залежатиме те, наскільки плавно буду висуватися ящики, наскільки вони будуть виїжджати вперед і яку вагу зможуть витримувати в собі.

Роликові напрямні - простота монтажу і доступна ціна

Переваги даного різновиду напрямних очевидна з назви. Це найпопулярніший тип механізмів, який використовується найчастіше

Принцип дії:

Встановлюються дві рейки, на кожній з них знаходиться спеціальний ролик. Один елемент кріпиться на стінку комода, інший - на нижню частину ящика. Ролики забезпечують легкий хід ящика і не дозволяють йому повністю з'їхати з заданої траєкторії.

Переваги:

  • Низька вартість
  • Простий монтаж
  • Надійність
  • Плавний хід

Недоліки:

Якщо плануєте сильно навантажувати ящик, краще звернути увагу на телескопічні направляючі

Телескопічні направляючі - надійність і довгий термін служби

Ця фурнітура - найнадійніший і якісний варіант. Напрямні абсолютно безшумні і здатні витримувати велику вагу. Вони не деформуються з часом навіть перебуваючи під постійним тиском.

Принцип дії

Назва дана різновид фурнітури отримала не просто так. Працює вона теж за принципом телескопа. Система складається з трьох частин. Дві з них кріпляться на внутрішню поверхню стінки і одна - на ящик.

  • Переваги:
  • Витримують вагу до 60 кг
  • Довгий термін служби
  • Повний і безшумне висування ящика

Безпека (навіть якщо дитина потягне ящик на себе, він (ящик) не впаде)

Недоліки:

  • Ціна
  • Монтаж вимагає точності і зосередження


Функціональні особливості

Комод - вже сам по собі, меблі досить функціональна. Буває так, що він замінює повноцінний шафа. Здавалося б, куди ще більше? Але досконалості немає меж!

З дзеркалом або без?

Комод з дзеркалом прекрасно впишеться в передпокій або спальню. У коридорі він зробить простір візуально ширше, просторіше, а саме приміщення - світліше. А в кімнаті для відпочинку він виступити замість повноцінного туалетного столика. Якщо ви не хотіли захаращувати спальню великим дзеркалом на повний зріст, тоді зверніть увагу на такі вироби.

Комод під телевізор - альтернатива звичайної ТВ-тумбі

Хочете заощадити? Придбайте довгий широкий комод і убийте відразу двох зайцев.Во-перше, в нього поміститься дуже багато речей, а по-друге - на поверхню можна поставити телевізор

Пеленальний комод - рішення для молодих батьків

Чи очікуєте поповнення в родині? А може вже стали щасливими батькам? Тоді зверніть увагу на цю різновид корпусних меблів. Це дуже зручно, адже ви отримуєте і місце для зберігання речей малюка, і поверхня, на якій його зручно буде сповивати. Вам не доведеться нахилятися над диваном або ліжком, відходити далеко за гігієнічними приладдям. Тепер, малюк буде перебувати практично на рівні вашої поясниці, а всі необхідні речі будуть лежати в шафках і скриньках. Дуже зручно і практично!

З надбудовою або без?

Така модель є практично повноцінним шафа, але за ціною комода, що не може не радувати. Над основою розташовується безліч полиць і інших відділень. Вони відмінно підійдуть для книг, фоторамок або інших речей. На відкриті полиці можна ставити вазони з квітами. Це теж економія, адже тепер не потрібно додатково купувати підставки для домашніх рослин!

Як вибрати якісний і зручний комод?

1. Насамперед, визначаємося з розмірами
2. Потім підбираємо відповідний за характеристиками і ціновій політиці матеріал
3. Підбираємо зручний напрямні
4. Вирішуємо, чи потрібні вам додаткові опції в комоді
5. Вибирайте колір, відповідно до вже сформованої кольоровою гамою корпусних меблів
6. Не забувайте про зовнішній вигляд, новий комод повинен бути не тільки зручним, але і красивим!

Приємних покупок, нехай нові меблі радує вас довгі роки своїм зовнішнім виглядом, функціональність і затишком, який вона приносить з собою в кожен дім!

2017-03-14 17:05:21
^ Наверх