Терміново
зателефонувати?

Обираємо ліжко для дитини 3-х років

Якщо ваша дитина весь час намагається перелізти через борти своєму ліжку або всіляко відчуває її на міцність, значить йому вже близько 3-х років і саме час задуматися про покупку нового місця для сну.

Купити ліжко для дитини 3-х років просто, достаток цієї категорії товару на українському ринку виробників дуже велике. Складніше підібрати підходящу. Само собою, батьки будуть пред'являти підвищені вимоги до даного різновиду меблів, адже мова йде про здоров'я та комфорт їхніх дітей.

Наша стаття допоможе вам визначитися з таким непростим рішенням. Ми докладно зупинимося на типах ліжок, їх основні параметри і характеристики, якими вони повинні володіти. Почнемо!

Класичне ліжко з бортиками - зручно і безпечно

Це звичайна односпальне ліжко, майже як для дорослого. Але практично по всьому її периметру встановлені гратчасті борти. Вони знаходяться біля стіни, голова, ноги і збоку, близько подушки. Таке розташування не дозволить дитині випасти, і в той же час, не заважатиме його вільно лягати і вставати з ліжка. Плюс, ці елементи не дозволять впасти на підлогу подушці або ковдрі, що часто трапляється з малюками, які перевертаються уві сні і не помічають, що подушка вже давно пішла з-під голови, а ковдру з'їхало на підлогу. Захист від стіни не дозволить притулятися до її холодної поверхні. Як тільки ви зрозумієте, що необхідність таких запобіжних заходів вже не потрібна, бортики просто знімаються.

Як матеріали для виготовлення використовують:
• Дерево
• ДСП

Дерев'яні меблі користується повагою і довірою батьків вже давно, і нічого дивного в цьому немає. Краще, ніж меблі з натуральних матеріалів і не придумати для облаштування безпечної і комфортної дитячої!
ДСП - екологічно чистий матеріал, його боятися не потрібно. Меблі з плити відрізняється доступною ціною, і різноманітністю колірної палітри.

Ліжко-трансформер - універсальне рішення для великих і маленьких кімнат

На вигляд, це звичайна двох'ярусна ліжко. Вона оснащена бортиками, зручними сходами і найчастіше виготовлена ​​з натурального дерева. Але це тільки на перший погляд, адже на те вона і трансформер. Борти і драбинку ви можете прибрати, а з однієї двох'ярусного ліжка зробити дві звичайних, односпальні. Це дуже зручно, особливо коли діти підростуть, і забиратися на другий поверх стане вже не так цікаво і зручно. Така модель не займає багато місця в кімнаті, вона відрізняється підвищеною функціональністю, екологічною чистотою і безпекою. Часто, під підставою першого ярусу, розташовується висувний ящик. Він може бути один або їх може бути кілька. Один великий можна використовувати в якості додаткового спального місця, або пристосувати його для зберігання постільної білизни, подушок, ковдр або іграшок.

Трансформери роблять з:

• Дерева
• ДСП

Ліжко-гірка (горище) - приватний простір дитини і економія квадратних метрів

Дитячі ліжка-гірки помітно відразу. Це не просто місце для сну, це ще і робоча зона, місце для зберігання одягу та розваг! Ні, це не ціла кімната, і даний меблевий атрибут не займе весь вільний простір в приміщенні. Всі функціональні елементи розміщені максимально компактно і практично. Купуючи одну дитячу ліжко, ви отримуєте повноцінний набір меблів, який необхідний для облаштування комфортного кімнати, в якій є все необхідне для відпочинку, навчання та дозвілля. Шафа, комод, стіл, полиці, гірка для ігор і багато іншого - все це ви можете купити одним кліком! Чи не доведеться підбирати кожен елемент окремо і думати, куди ж все це поставити.


Горки виготовляють з:

• Дерева
• ДСП

Диван-ліжко - оригінально і компактно

Якщо ваше чадо вже приймає у себе гостей, а місця для повноцінного дивана немає, то такий меблевий атрибут доведеться дуже до речі. Плюс, дуже часто, вони оснащуються висувними ящиками, які допоможуть успішно розмістити всі необхідні аксесуари для сну, постільні приналежності, іграшки та багато-багато іншого. Виглядають такі модель ну дуже симпатично, і батькам і дітям вони просто зобов'язані сподобатися. Спальне місце у них відповідає повноцінному односпальному дорослому ліжку, тому дискомфорту ваше чадо відчувати точно не буде. І знову ж таки, такі вироби оснащені зручною спинкою, яка буде відгороджувати малюка від холодної стіни.

Дивани-ліжка роблять з:

• Дерева
• ДСП
• Металу

Ліжко-машинка - для юних любителів і любительок автомобілів

Вона не тільки красива, але ще і дуже зручна, і практична! Якщо малюк боїться спати один в кімнаті, або у нього проблеми зі снів в принципі (не хоче лягати вчасно, вередує перед сном, не любить застеляти ліжко), тоді таке придбання стане справжньою паличкою-виручалочкою для батьків! Секрету тут ніякого немає, все полягає в яскравій незвичайної зовнішності. Підростаючому хлопчику чи дівчинці буде набагато приємніше йти лягати спати в ліжко, яка буде подобається, яка буде привертати увагу і вселяти гордість. І такий виріб теж оснащено бортами, так що можете не переживати з приводу безпеки юного гонщика або гонщиці.

Постільна білизна не буде чинитися на підлозі, іграшки теж не будуть падати вниз. Дизайн, колір, марку, розмір спального місця - все це можна вибрати. Виготовляють такі моделі з ДСП. Використовують плиту класу Е1 товщиною 18 см, а це солідний показник, так як стандартна товщина складає 16 см. Матеріал доповнюється ударостійкої кромкою. Це означає, що поверхня стійка до механічних деформацій. Малюнок наноситься за допомогою фотодруку або ламінування. Другий варіант дорожчий, але і більш довговічний.

Класичне ліжко з яскравим принтом - комфорт, дизайн, компактність

Оскільки дитячі ліжка випускають невеликих (в порівнянні з дорослими варіантамі0 розмірів, то багато місця вони, в будь-якій випадку, не займають. Якщо в попередньому варіанті все підстава для сну виділялося не тільки нестандартної забарвленням, а й формою, то в цьому випадку - тільки забарвленням. Форма залишається класичної.

При цьому, дизайн головах і ізніжжя виходить неймовірно цікавий. Абсолютно будь-які персонажі, казкові герої, герої мультфільмів або коміксів зустрінуть вашого малюка в його кімнаті. Плюс, таке оформлення здорово освіжає інтер'єр і робить його більш затишним. Але варто пам'ятати, що перенасичувати інтер'єр яскравими фарбами не варто. Такі моделі виготовляють в основному з ДСП. Це пов'язано з тим, що цей матеріал досить легко піддається обробці і фарбуванню, що дозволяє наносити абсолютно будь-які малюнки на поверхню плити.

Двох'ярусне ліжко - практичне рішення для дитячої

І скажемо пару слів про двоярусних виробах. Якщо у вас двоє дітей, а кімната не відрізняється просторим метражем, то кращого варіанту вам і не знайти. Такі моделі можуть бути зі спеціальними захисними бортиками, а можуть бути і без них. До другого ярусу допоможе дістатися спеціальна драбинка. Вона міцна, надійна, витримує великі щоденні вагові навантаження. Відстань між першим і другим поверхом становить близько 80 см. Цього цілком достатньо для комфортного використання.

Двоярусні ліжка роблять з:

• Дерева
• ДСП
• Металу

Ортопедична основа для дитячих ліжок від 3-х років

Для здорового сну необхідно грамотно підбирати не тільки різновид ліжка і матрац, але і ортопедична основа для спального місця.
А саме:

• Гнутоклеєні ламелі
• Ламелі-бруски
• Металеві ламелі-трубки
• Суцільну основу

Перший тип вважається найкращим. Поперечні планки відрізняються еластичністю, вони амортизують, що позитивно позначається на ортопедичних якостях матраца. Як результат - дитина отримує найкращу підтримку для хребта. Другий тип відрізняється тим, що планки не гнуться. Вони потрібні для того, щоб підстава прослужило як можна довго, а матрас не деформувався з часом і не втратив своєї форми.

Третій тип за принципом дії схожий з ламельним брусом, тільки в цьому випадку, за основу слід брати метал.
Четвертий тип використовується в ліжках економ-класу. Він не підсилює ортопедичні властивості, як в попередніх прикладах.

2017-02-17 12:55:57
^ Наверх