Терміново
зателефонувати?

Обираємо ліжко: 12 популярних запитань від покупців

Перед тим як купити ліжко, користувачі ретельно вивчають всю доступну інформацію, відгуки, характеристики та інше. У цій статті ми зібрали найпопулярніші питання, які задають нашим менеджерам.

Чим відрізняється щит від масиву?

Почнемо з того, що ці два поняття відносяться виключно до дерев'яних ліжок. І щит, і масив виготовляються з натуральної деревини різних сортів. Тільки принцип їх конструкцію кардинально відрізняється. Перший тип складається з невеликих прямокутних або квадратних елементів, які скріплюються по довжині і ширині в єдиний лист. У другому типі, планки набагато довше. Вони з'єднуються між собою тільки по довжині. Прийнято вважати, що щит міцніше. Але на ділі, обидві ці різновиди одного і того ж матеріалу відрізняються пристойним терміном служби.

З якого саме металу виготовляють металеві ліжка?

А робляться вони зі сталі. Цей матеріал відомий всім нам давно, його широко використовують в різних галузях. Сталь - це сплав заліза і вуглецю. Вона має високі технічні показники. Метал неймовірно міцний, надійний і здатний витримувати просто колосальні навантаження. Тому виробники так часто застосовують саме цей матеріал в меблевому виробництві. Простота в обробці і хороші експлуатаційні показники роблять його просто незамінним. Ліжко не прогнеться, її ніжки не деформуються, а сам каркас буде тримати свою форму протягом усього терміну служби.

 

Чим покривають металеві ліжка?

Дерево обробляється лаком, тут все зрозуміло. А ось чим покривають металевий каркас меблів? У більшості випадків - емаллю, рідше використовують спеціальну порошкову фарбу. Само собою, на поверхню наносять кілька шарів покриття. В такому випадку, воно буде рівномірно лягати і додатково захищати вашу нове ліжко від подряпин і інших неприємностей. Обидва різновиди обробки проходять у відповідність з усіма технологічними процесами і санітарно-гігієнічними нормами. На виході, виходить каркас, який володіє прекрасними зовнішніми характеристиками, додатковою міцністю і довговічністю. Красна і емаль не втрачають свій колір з часом, не лущаться і не вимагають особливого догляду або покупки специфічних миючих-чистячих засобів.

З чого зроблені насадки на декоративних елементах ліжок з металу?

Ви напевно помічали на фото, що у багатьох виробів на головах і ногах знаходяться невеликі прикраси. Вони чимось нагадують піки, і можуть бути пофарбовані в різні тони. Але з чого вони зроблені? Це полупластик - спеціальний полімер, який відрізняється екологічною чистотою і високими естетичними показниками. Він не видає сторонніх запахів, не піддається механічних пошкоджень і надовго зберігає свої початкові властивості.

Що таке ламелі-трубки?

Це одне зі стандартних ортопедичних підстав, яке використовується в ліжках. На відміну від класичного варіанта, ці елементи не амортизують. Але вони роблять ваше спальне місце практично вічним! Виробники стверджують, що навантаження на ваше підставу для сну може досягати 500 кг. Це солідний показник, які є найяскравішим свідченням того, що ліжко вам прослужить дійсно довго і якісно. Між ламелями-трубками легко циркулює повітря, що позитивним чином позначається на експлуатаційних властивостях матраца. Пил і волога не будуть застоюватися в ньому, а його поверхня буде залишатися цілою і неушкодженою.

Яке відстань повинна бути між ламелями?

Ламельний крок - дуже делікатне питання для власників пружинних матраців. Необхідно, щоб відстань між цими елементами було трохи менше, ніж діаметр однієї пружини. Тільки в такому випадку, ви отримаєте здоровий міцний сон з усіма ортопедичними принадами вашого спального місця і продовжите термін служби матраца. Найчастіше, виробники корпусних меблів використовують стандартний крок в 4-5 см. А виробники матраців випускають пружини з діаметрів в 6-7 см. Виходить, що співвідношення практично ідеальне, і переживати з приводу кроку не варто. Єдине, якщо всередині вашого ортопедичного виробу знаходяться пружини типу Мульти Боннель або інший нестандартний блок (а таких останнім часом з'явилося досить багато), краще дізнайтеся, хоча б приблизно, діаметр.

А що з приводу виробника?

Саме в нашому інтернет-магазині ви знайдете ліжка українського виробництва і закордонних холдингів. Так чи інакше, вся продукція сертифікована і пройшла відповідну перевірку. Ви навіть можете запросити документацію, і виробник її неодмінно вишле. З кого б матеріалу ви не підібрали корпусні меблі даного роду - вона буде безпечною і якісною. У нашому каталозі великий перелік відомих на всю Україну брендів і фабрик. Якщо у вас вже є фаворит, то напевно, ви знайдете його в нашому списку.

Поглиблення до ліжка - скільки сантиметрів?

Цю деталь користувачі хочуть знати для того, щоб царги раптом не виявилися вищими за матрац. Але переживати не варто, ви ж не збираєтеся стелити всередину топпер. Найчастіше, глибина стандартна і складає близько 5 см. З огляду на те, що середня висота матраца - 16 см, то переживати дійсно нема про що.

Чи передбачені в конструкції ліжка додаткові ніжки?

У всіх двоспальних ліжках передбачена п'ята і шоста ніжки, які розтушовуються посередині її основи. Це стандартна конструкція, яка забезпечує рівномірний розподіл навантаження по всьому спального місця, тим самим, продовжуючи термін служби самого ліжка.

Чи можна без проблем витирати пил під ліжком?

Звичайно ж можна! Але якщо це не ліжко-подіум. Як відомо, ці вироби щільно прилягають до підлоги. 15-20 см - саме таку відстань від підстави до підлоги. Цього цілком достатньо щоб пропилососити, підмести або протерти поверхню шваброю.

Чи можна укомплектувати ліжко висувними ящиками або підіймальним механізмом?

Так, зробити це можна, причому практично на всіх моделях. Обидві опції по своєму гарні. Ящики обійдуться дешевше і користуватися ними зможе навіть дитина. Вони просто висуваються і ховаються. Фасад доповнюється зручною ручкою або виїмкою. Механізм коштує дорожче, і маленькі діти не зможуть з ним самостійно впорається. Він піднімає підставу меблевого атрибута і відкриває доступ до просторого короба.

Висота узголів'я і узніжжя

Ці два пункти прописуються в характеристиках до товару. Ви зможете без проблем підібрати найбільш комфортний параметр для себе. У виробів подіумного типу узніжжя просто немає, а узголів'я може досягати до 1 м. Це й не дивно, адже такі моделі розроблялися не тільки для сну, але і для комфортного відпочинку. У стандартних виробів узголів'я і ногах можуть бути самої різної висоти. Практичного значення цей показник не несе, але ось додати в комфорті цілком може.

Сподіваємося, що наш список допоможе вам визначитися з вибором зручною і довговічною ліжка, яка подарує здоровий міцний сон і гарний настрій вам і вашим близьким!

2017-02-17 11:15:05
^ Наверх