Вітаємо в інтернет-магазині меблів «Софіно»
  • Мова:
  • UA
  • RU
Терміново
зателефонувати?

Вибираємо кухонний куточок за 10 хвилин

Кухонний куточок повинен бути і зручним, і красивим. У цій статті ми дізнаємося, як вибрати якісний кухонний куточок всього за 10 хвилин! Ми поговоримо про те, яка оббивна тканина краще, як підібрати правильні габарити і з якого матеріалу краще вибирати такі меблі. Почнімо!

Підбираємо розмір кухонного куточка

Скільки посадкових місць Вам потрібно? Виходячи з цієї цифри потрібно буде вибирати кухонний диван. Пам'ятайте, що однаково важливі і довжина, і глибина. Звертайте увагу на глибину кутового модуля. Цей параметр допоможе більш раціонально розподіляти простір.

Золоте правило ергономіки: людині комфортно сидіти на сидінні з габаритами приблизно 70 на 70 см.

Тепер порахуйте, скільки осіб потрібно розмістити за столом. В середньому, в сім'ї від 3-х осіб. 3 множимо на 70 см і отримуємо 210 см. Тобто, Вам потрібно підбирати кухонний куточок довжиною 210 см, а краще - більше.

Звичайний або розкладний кухонний куточок?

Коли Ви підібрали розміри, саме час визначитися з типом диванчика для кухні. Він може бути розкладним або звичайним. Перший варіант більше підходить для великих просторих кухонь, щоб було достатньо місця для його розкладки. Плюс такого куточка очевидний: Ви забезпечуєте себе або своїх гостей додатковим спальним місцем.

Розкладні кухонні куточки оснащуються механізмом трансформації Дельфін. Він відрізняється надійністю і довгим терміном служби. Простота розкладки - ще один плюс. З таким механізмом зможе впоратися навіть дитина.

Звичайний або модульний?

Є ще два типи кухонних куточків:

  • Стаціонарний
  • Модульний

З першим варіантом все зрозуміло. Ви купуєте куточок і встановлюєте його. Комплектуючі свого місця не змінюють. А ось в модульному варіанті Ви можете змінювати конфігурацію м'якого куточка, як тільки побажаєте. Це великий плюс, адже вибір не буде залежати від планування приміщення. Елементи можуть перетворитися в самостійну меблі. Наприклад, з повноцінного куточка може вийти повноцінний диван, невелике крісло і зручний пуф.

Додаткові опції

М'який куточок - це зручно, а що ще краще - практично! Звертайте увагу на моделі з різними додатковими опціями. Найпопулярніші з них:

  • Розкладний механізм
  • Місткі ніші під сидінням
  • Полички, розташовані на спинці або в боковинах
  • Бар

Про розкладний кухонний куточок ми вже говорили. Як правило, використовується механізм Дельфін і кухонний диван перетворюється в зручне додаткове спальне місце. Ніші, які знаходяться під сидінням відмінно підійдуть для зберігання побутових приладів, посуду, круп та іншого. Таким чином, вдається істотно заощадити місце в шафках. На поличках можна розмістити і декоративні елементи, і рушники, і навіть домашні рослини. Вони підійдуть для предметів, які завжди повинні бути під рукою. Деякі моделі кухонних куточків обладнані баром.

З чого роблять якісні кухонні куточки?

Саме від якості використовуваних матеріалів будуть залежати термін служби і експлуатаційні особливості куточка. Не варто дивуватися, але частіше за все для виготовлення каркаса використовується ДСП. Це екологічно чистий матеріал, який відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам. Мікроклімат на кухні вкрай нестабільний і деревно-стружкові плити витримують перепади температури, підвищену вологість і пряме попадання води (головне вчасно її видаляти з поверхні). Спеціальний ламінат і кромка захищають матеріал від механічних пошкоджень.

У меблевому виробництві використовується тільки ДСП класу Е1! Це означає, що матеріал повністю безпечний для здоров'я людини і відрізняється екологічною чистотою.

В якості м'якого наповнювача виробники використовуються ППУ (Пінополіуретан). Синтетичний спінений матеріал, який відрізняється пористою структурою, що не просідає і не деформується з часом. Він відмінно підходить для використання на кухні, адже є несприятливим середовищем для утворення цвілі або грибка, які часто з'являються через підвищеної вологості.

Якою тканиною обшити кухонний куточок?

Вибір Вас точно здивує! Багато моделей м'яких кухонних куточків допускають понад 700 варіантів різноманітної оббивки. Ви зможете підібрати тканину, шкіру, еко шкіру, замшу - все, що тільки побажаєте!

На що звертати увагу при виборі оббивної тканини для кухонного куточка?

Колір. Це важливо, адже інтер'єр на кухні складається з дрібниць. Дизайн і забарвлення таких меблів робить істотний вплив на інтер'єрне рішення. Найголовніше - колір повинен подобатися і Вам, і всій Вашій родині!

Тип тканини Велюр відрізняється ворсистою поверхнею, він м'який і дуже приємний на дотик. Шкіра гладка, іноді фактурна, але при цьому щільна. Виглядає вона солідно і легко чиститься. Еко шкіра - гідний «замінник» натуральної. Володіє практично тим іже властивостями, але за більш доступною ціною. Жакард - щільна тканина, часто з малюнками і приємним відблиском. Замша - гладка, м'яка, довговічна.

Зносостійкість. Так, колір і тактильні відчуття важливі, але слід пам'ятати і про зносостійкість. Він вимірюється в циклах Мартіндейла. Чим вище показник - тим міцніше і довговічніше тканину. Звертайте увагу на цей показник, і Ви точно не прогадаєте.

Практичність. Під практичністю ми розуміємо особливості експлуатації та догляду. На тканину можна що-небудь пролити, поставити гаряче, забруднити їжею, пропалити. Завдання добротної оббивки - справлятися з усіма цими неприємностями. Вона повинна легко чиститися, не вицвітати з часом і не стиратися.

Кухонний куточок зі столом або без?

Якщо Ви обставляєте кухню «з нуля», тоді зверніть увагу на комплекти. У них входить і кухонний куточок, і стіл, і навіть табурети. Всі ці елементи ідеально підходять один одному по стилю і кольору. Вам не доведеться витрачатися свого часу підбирати їх самостійно. Все, що необхідно для затишної обідньої зони - вже зібрано в комплект для Вас!
А якщо потреби в наборі немає, тоді можна підібрати кухонний куточок, який відмінно буде поєднуватися з вже наявними меблями на Вашій кухні. Не обходить увагу табурети. Вони можуть знадобитися в разі, якщо до Вас раптово прийдуть гості. Табурети відрізняються компактними розмірами, їх зручно зберігати під столом або в коморі.

Резюмуємо:

  • Перед тим, як купити кухонний куток, потрібно визначитися з його розмірами. А щоб краще зрозуміти, який підійде саме Вам - подумайте, скільки людей зазвичай сидить за столом.
  • Якщо на кухні досить вільного місця, можна підібрати розкладну модель. У Вас з'явиться додаткове зручне спальне місце.
  • Любіть робити перестановку? Зверніть увагу на модульні моделі. Ви зможете самостійно змінювати розташування елементів і їх призначення.
  • Додаткові місця для зберігання завжди припадуть до речі. Полки, ніші, бар - пустувати вони точно не будуть. Ви зможете звільнити кілька полиць в кухонних шафках, а всі потрібні речі будуть під рукою.
  • ДСП - найпоширеніший матеріал для виготовлення корпусу таких меблів. Плита міцна і надійна, витримує великі навантаження. ППУ - еластичний м'який наповнювач, який робить кухонні куточки комфортними для всіх.
  • Тканину підбирайте виходячи з власних уподобань. Її колір повинен Вам подобатися, а сама оббивка просто зобов'язана відрізнятися практичністю.
2017-08-17 10:52:22
^ Наверх