Терміново
зателефонувати?

Вибираємо меблеву стінку у вітальню

Вітальня - особа будь-якого будинку. Тому дуже важливо підбирати в неї не тільки зручні, але ще і гарні меблі. У цій статті ми поговоримо про те, як вибрати якісну меблеву стінку, на які деталі звертати свою увагу і куди краще ставити цей меблевий атрибут. Ми розглянемо максимально функціональні стінки, які допоможуть заощадити на покупці інших корпусних меблів і заощадити дорогоцінні квадратні метри.

Які бувають меблеві стінки для вітальні?

Виробники пропонують нам два типи стінок:

  • модульні
  • стаціонарні

Перший тип відрізняється тим, що Ви можете самостійно вибирати розташування меблевих елементів. Не подобається шафа справа? Просто переставте її вліво або пересуньте в інший кінець кімнати. Хочете, щоб полки висіли трохи нижче або вище? Просто перевісьте їх на комфортну висоту.

У другому типі меблевих стінок поміняти місцями розташування елементів Ви не зможете. Зате, Ви отримаєте вже склалося гармонійне інтер'єрне рішення. Само собою - колір Ви зможете підібрати самі.

Поділити таку корпусні меблі можна ще на дві модифікації. Умовно, позначимо їх так:

  • кутові
  • прямі

Якщо у Вашій вітальні є незалучений кут, то чому б не поставити стінку саме туди? По-перше, це оригінально, а по-друге - Ви зможете задіяти максимальну кількість корисної площі. Це великий плюс, особливо для невеликих приміщень.

Прямі меблеві стінки - класика. Вони підходять для всіх типів планування приміщень. Розмір Ви можете вибрати виходячи з площі, яку плануєте задіяти. Такі моделі зручно розташовувати посередині стіни.

Як підібрати розмір і наповнення стінки?

Завжди потрібно пам'ятати, що вітальня - кімната, яка повинна буквально дихати затишком. Якщо в вона буде переповнена меблями, то про який затишок може йти мова? Вам повинно бути зручно пересуватися по приміщенню. Відстань між меблями має складати як мінімум 80 см. А якщо в будинку підростають діти, то чим більше вільного місця навколо залишається - тим краще.

Перед тим, як купити меблеву стінку в інтернет-магазині, зробіть попередні виміри старих меблів, або того місця, куди плануєте встановити нову. Це допоможе уникнути подальших проблем і невідповідностей.

Пам'ятайте, що меблева стінка приїде до Вас в розібраному вигляді. Тому не варто переживати, що вона не пройде в двері.

Висота таких меблів може перевищувати 2 м, а ширина - 5 м. Вибрати Вам точно буде з чого. Підібрати підходящі меблі можна і для самих маленьких, і для найбільших приміщень.

Багатофункціональні меблеві стінки в вітальню

До складу елементів стінок повинні входити такі елементи:

  • ТВ-туба
  • Стелаж або шафа
  • Полиці

ТВ-тумба - незамінні меблі для вітальні. Технології зробили крок далеко вперед, але ми все так же любимо провести вечір всією сім'єю біля телевізора. Плюс, його можна приєднати до комп'ютера і дивитися улюблені серіали в онлайн-режимі. Що важливо в ТВ-тумбі? Найголовніше - діагональ ТВ не повинна виходити за її межі. По-перше, це необхідно для збереження техніки, а по-друге - для Вашої безпеки. Погодьтеся, що зачепити монітор просто проходячи повз, впустити його або травмуватися через це падіння не доставимо Вам задоволення.

Стелаж або шафа допоможуть структурувати і тримати в порядку різні речі. Це можуть бути книги, журнали або що-небудь інше. Головне, що для всього необхідного знайдеться своє місце. Стелаж з просторими відкритими полицями забезпечить вільний доступ до всього вмісту. Якщо висота полиць дозволяє, можна розмітити на них горщики з улюбленими домашніми рослинами. Шафу, в залежності від кількості секцій і їх типів, можна використовувати навіть для зберігання речей. Зустрічаються меблеві стінки, які представляють собою саме суцільну велику шафу.

Полки - ще одна додаткова комплектуюча стінок у вітальню. У модульних системах Ви можете розміщувати їх де тільки побажаєте. Можна повісити кілька прямо над телевізором, тільки переконайтеся, що вони надійно зафіксовані. Полиці можна вішати на будь-якій, зручній для Вас, висоті. Вони теж добре підходять для розміщення домашніх рослин.

Додатково, меблеві стінки можуть комплектуватися сервантами, вітринами, шафами для одягу, комодами або тумбами. Вибір дійсно вражає своєю різноманітністю.

З чого роблять меблеві стінки?

ДСП класу Е1 - найпопулярніший матеріал для виготовлення меблевих стінок в вітальню. Плита коштує дешевше дерева, тому її повсюдно використовують популярні виробники.

ДСП відрізняється міцністю, надійністю і хорошими експлуатаційними показниками. Плита покривається спеціальним ламінатом, а її торці обробляються за допомогою кромки. Таким чином, матеріал стає не просто міцніше, а ще й гарніше. Ще одна перевага ДСП - легка обробка і фарбування. Тому Ви можете підібрати стінку в абсолютно будь-якому кольорі.

Фасадна частина може виготовлятися або з ДСП, або з МДФ. Фракцію можна розпізнати по фото. Вона дуже нагадує дерево, а її поверхня або вигнута, або покрита фрезерованими візерунками.

Як вибрати меблеву стінку, яка підійде саме для Вашої вітальні? Все дуже просто! Звертайте увагу на її розмір, колір і комплектацію. Якщо Ви витратите на її вибір хоча б 10-15 хвилин, то точно прийміть правильне рішення і покупка буде радувати Вас довгі роки!

2017-07-10 13:58:22
^ Наверх